WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herindelingsruzie
Wijdemeren, wo 17 oktober 2007

Oud burgemeester Wim Kozijn beleeft in Blaricum dezelfde herindelingsperikelen die tijdens de herindeling van Wijdemeren ook plaatsvonden.

Herindelingsruzie

De gemeenteraad van Blaricum is boos op Huizen. Volgens de G&E is burgemeester Wim Kozijn woedend op Huizen. Wat is er gebeurd? Rond Huizen, Blaricum, Laren, Naarden, Bussum, Weesp en Eemnes speelt een herindelingsdiscussie. Wie gaat met wie? Dat is de vraag. Bij dat spel hoort ook de vraag wie wordt bij wie gevoegd? Wat wordt afgesnoept en wie verdwijnt?


Burgemeester Wim Kozijn: Woedend op Huizen.

Huizen heeft al jaren grensconflicten met de buurman Blaricum over de Bijvanck. In het kader van de herindelingsplannen leek het Huizen een goed idee om de bewoners van de Bijvanck uit te nodigen. Dus nodigde Burgemeester Frans Willem van Gils van Huizen bewoners van de Blaricumse Bijvanck uitgenodigd om volgende week dinsdag een avond te komen praten over de gemeentelijke herindeling. Huizen wil uitleggen welke gevolgen er zijn als de Bijvanck bij Blaricum blijft of wanneer de Bijvanck naar Huizen gaat.

Dat is Kozijn en de Blaricumse raad in het verkeerde keelgat geschoten. Zij zijn boos op burgemeester Frans Willem van Gils van Huizen.

Déja Vu

Voor Wim Kozijn moet dit een déja vu zijn. In de aanloop naar de Wijdemeerse herindeling deed de provincie Utrecht hetzelfde in Loosdrecht. Zonder het Loosdrechtse gemeentebestuur daarin te kennen huurde Utrecht in januari 2000 een zaal in Loosdrecht en riep bewoners op om zich tegen de herindeling te keren. Dat gebeurde, nadat het Utrecht duidelijk werd dat Loosdrecht naar Noord-Holland zou gaan. (Daarvoor, toen Utrecht nog dacht dat Wijdemeren Utrecht zou worden, was Utrecht een groot voorstander van de herindeling.)

Burgemeester Gieskens van Loosdrecht was woedend op het Utrechtse provinciebestuur omdat het op eigen houtje bewoners uitnodigde, zonder het gemeentebestuur daarover te informeren.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
16 gr.
windkr. 3