WIJDEMEERSE WEBKRANT
Provincie: 5,5 ton Tweede Heul
Loosdrecht, do 8 november 2007

De provincie heeft besloten om mee te betalen aan de aanleg van de Tweede Heul, de verbinding tussen de Vuntusplas en de Eerste Plas.

Tijdens de Algemene Beschouwingen kwam burgemeester Don Bijl met een verheugende mededeling voor de watersporters. Noord Holland heeft ingestemd met het voorstel om 5,5 ton bij te dragen aan de aanleg van de Tweede Heul.


De Heul

Nu ligt er één smalle verbinding met de Vuntusplas. de Heul. Die belemmert de doorvaart, omdat hij lang, smal en bochtig is. Daardoor is niet te zien of er een tegenligger aan komt. Dat leidt regelmatig tot duw en trekwerk in het midden. Met een Tweede Heul moeten die problemen van de baan zijn. Er komt éénrichtingsverkeer om een ongestoorde doorvaart door de beide verbindingen te garanderen. In juli besloot de raad om € 460.000 uit te trekken voor de aanleg van de Tweede Heul. De totale aanleg kost 1,1 miljoen euro.

Komend voorjaar wordt begonnen met de voorbereidingen van de aanleg. De Tweede Heul kan pas in gebruik worden genomen als het nieuwe dorpscentrum klaar is.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3