WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tweede Heul en Kunstgras
Loosdrecht, vr 6 juli 2007

De gemeenteraad had gisteren weinig tijd nodig om het kunstgras voor de VV Loosdrecht en de aanleg van de Tweede Heul goed te keuren.

Kunstgras

Het voorstel om bij de VV Loosdrecht een kunstgrasveld aan te leggen werd vrijwel zonder discussie aangenomen. De enige discussie ging over het al dan niet indexeren van de huur die de VV gedurende vijftien jaar aan de gemeente moet betalen. De VVD en DBL wilden dat de huur geïndexeerd zou worden. Wethouder Nelleke Schenkkan hield vast aan het collegevoorstel om dat niet te doen. Daarbij werd zij door wethouder Wim Lorjé bijgestaan toen het erg technisch financiëel werd. Dat deed de discussie verstommen en maakte de weg vrij voor het kunstgras.

Tweede Heul

Over de aanleg van de Tweede Heul (verbinding tussen Vuntusplas en Eerste Plas in Loosdrecht) werd iets langer gesproken. Omdat DBL tijdens de commissievergadering aan het college had gevraagd om ondernemers aan de Vuntusplas mee te laten betalen aan de aanleg van de Tweede Heul, stuurde het college daarop een brief met dat verzoek aan veertien ondernemers. Drie daarvan waren eventueel bereid iets te betalen, maar concreet was het antwoord niet. In ieder geval niet zo concreet dat het bij de behandeling van het voorstel een rol speelde.

DBL hield in eerste instantie vast aan laten meebetalen door de ondernemers. Tijdens het pleidooi daarvoor hield Gert Zagt een papier omhoog met daarop de letters VVV. Daarmee refereerde hij aan een eerdere uitspraak van René Voigt (DBW) dat er alleen geld uitgegeven moet worden als het wenselijk, nuttig en noodzakelijk is.

René Voigt (DBW) gaf aan dat zijn partij op het standpunt staat dat de aanleg van een Tweede Heul (€ 460.000 kosten voor Wijdemeren) niet verantwoord is, gezien de slechte financiële positie van Wijdemeren. Misschien wel wenselijk, maar niet noodzakelijk vond hij. "De tijd van wensenlijstjes is voorbij." :aldus Voigt. Zijn partij zou tegen stemmen.

Jan van den Broeck (CDA) stelde op zeker moment voor om alle ondernemers in Loosdrecht mee te laten betalen aan de aanleg van de Tweede Heul. Burgemeester Don Bijl antwoordde: "Daar zien wij weinig in."
"Wij ook." :reageerde Van den Broeck droog, hetgeen tot luid gelach op de publieke tribune leidde.

Knopen tellen

Bij de stemming over het voorstel moest DBL zijn knopen tellen. Was de partij nu voor of tegen het voorstel en daarmee, wilde de partij nu wel of geen Tweede Heul, ook als de ondernemers niet meebetalen. Een korte schorsing leidde tot het verlossende woord. DBL stemde voor het voorstel. Alleen DBW hield voet bij stuk en stemde tegen.

bron
WWK
foto
D. van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
18 gr.
windkr. 5