Zonder al te veel discussie werd het bestemmingplan Kern Nieuw Loosdreht gisteren door de gemeenteraad aangenomen.
Het bestemmingsplan Kern Nieuw Loosdrecht kent een flinke voorgeschiedenis. Er werd veel bezwaar gemaakt, er werd veel ingesproken en er werd als gevolg daarvan het één en ander aangepast. Twee commissievergaderingen waren er nodig, waarvan één besloten, om tot een voorstel te komen dat in de raad op een meerderheid kon rekenen.
Bij de behandeling van het voorstel bleek dat ook. De coalitiepartijen CDA, VVD, PvdA en GL maakten weinig woorden vuil aan het voorstel. Zij steunden het voorstel voluit. De beide DB's stelden het voorstel wel op één onderdeel ter discussie.
Daarbij ging het echter nog om één ingediende zienswijze van de vierendertig die in eerste instantie waren ingediend. De discussie spitste zich toe op een bouwplan aan de Prinses Margrietstraat 45a en b in Nieuw Loosdrecht. DBL en DBW trokken gezamenlijk op. Zij verweten het college dat de eigenaar indertijd was uitgenodigd door de gemeente om een bouwplan voor die lokatie te ontwikkelen, maar nu in het bestemmingsplan af te zien van goedkeuring om het plan uit te voeren.
Tankstation Daarbij gaat het om de aanwezigheid van een AVIA tankstation in de nabijheid en om milieuregels. Jaap van Waveren (DBL) vond dat de aanwezigheid van het tankstation geen rol zou mogen spelen, omdat dat, naar verluidt, binnen afzienbare tijd gesloten wordt. Hij pleitte ervoor om daarmee nu al rekening te houden en het bezwaar van de eigenaar gegrond te verklaren. René Voigt (DBW) sprak uit dat de gemeente de eigenaar onnodig op kosten heeft gejaagd door hem eerst een plan te laten maken en nu, bij nader inzien, geen plaats in te ruimen in het bestemmingsplan. Hij opperde dat de eigenaar een schadevergoeding zou moeten krijgen.
Het college, bij monde van burgemeester Don Bijl, herhaalde dat voortschrijdend inzicht had gemaakt dat er geen medewerking gegeven kon worden aan de plannen van de eigenaar. Hij verklaarde dat er opnieuw veel bezwaren zouden komen als er aan het nu voorliggende voorstel gemorreld zou worden en gaf aan dat er ook problemen kunnen ontstaan in de verdere procedure als de DB partijen hun zn zouden krijgen.
Beide DB-partijen vroegen in tweede termijn om een reactie van de andere partijen. Daarop bleef het lang stil. En het bleef stil. |