WIJDEMEERSE WEBKRANT
Watersportdag 2007
Loosdrecht, ma 14 mei 2007

Op zaterdag 16 juni 2007 organiseren de watersportbedrijven rondom de Loosdrechtse Plassen, de Watersportdag Loosdrecht 2007.

persbericht

Spetterend evenement:
Watersportdag Loosdrecht 2007

Op zaterdag 16 juni 2007 organiseren de jachthavens, zeilscholen, verhuurbedrijven, horeca en jachtwerven rondom de Loosdrechtse Plassen, met ondersteuning van de Stichting WATER, een spetterend evenement: "De Watersportdag Loosdrecht 2007".

Op deze dag kan je alle aspecten van de watersport zien én beleven. Actief deelnemen aan diverse watersport activiteiten, een professionele botenshow, een uitgebreide watersportbeurs en natuurlijk culinair genieten!

Dé startlocatie van de watersportdag is in het centrum van Loosdrecht aan de Oud Loosdrechtsedijk bij Jachthaven Het Anker én Jachthaven Wetterwille. Parkeren en toegang zijn gratis. Het parkeerterrein ligt tegenover Het Anker.

Bij Jachthaven Het Anker is dit jaar het tentoonstellingsterrein waar men kennis kan maken met alle onderdelen van de watersport. Sloepen, zeilboten, sportboten, kano's, motorboten, klassieke schepen en de bruine vloot. Er zal watersportkleding te koop zijn. Zeilmakers, touwknopers, de brandweer en de politie geven acte de presence. Maar de bezoekers kunnen ook zelf actief deelnemen in het activiteitencentrum. Dat bevindt zich bij jachthaven Wetterwille. Zo kan men zeilles volgen, zelf roeien, zeilen in een kielboot, wakeboarden of een motorboot besturen. Maar ook waterskien met experts, vissen, een tochtje maken met een kano of kajak. Er wordt zelfs duikles gegeven en livesaving zwemmen door PADI instructeurs. Of men kan met Natuurmonumenten op ontdekkingstocht over de Loosdrechtse plassen en een rondvaart maken met een stoomschip. En wat te denken van Bungeejumpen, Fierljeppen, beachvolleybal, wedstrijd fokhijsen. ??

Er worden vouchers verkocht om eenvoudig aan al deze activiteiten deel te nemen. Overal zal een hapje en drankje te koop zijn, bijvoorbeeld bij de beachbar, het bruine cafe en de haringkraam. In het watersportpaviljoen kan men zelfs lunchen. En hoe kan iedereen nu makkelijk bij al deze evenementen op de verschillende locaties komen? Er zullen gewoon voldoende watertaxi's heen en weer pendelen!

De ondernemers uit Loosdrecht, verenigd in de stichting WATER, het recreatieschap, NORT Noord-Holland, VVV  en de gemeente Wijdemeren pakken dit gezamenlijk op met als doel dit evenement binnen 3 jaar te laten uitgroeien tot een groot "Watersportfestival Loosdrechtse Plassen". Een jaarlijks terugkerend 2-daags evenement.

Zeker is dat deze eerste Watersportdag Loosdrecht 2007 een enorm succes zal worden! Dat kan niet anders met zoveel enthousiaste mensen die vrijwillig hun schouders eronder zetten.

Voor meer informatie, het verkrijgen van vouchers, een routebeschrijving of vervoer over het water kan contact worden opgenomen via de mail: watersportdagloosdrecht@gmail.com . Meer informatie op www.watersportdag.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4