WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaken tegen Woerden
's-Graveland, zo 13 mei 2007

Op 8 mei moest SV 's Graveland naar Woerden voor de laatste ronde van de SGS-competitie.

ingezonden bericht

Henk Schoenmaker neemt waardig
afscheid van het eerste bord

Op 8 mei moest SV 's Graveland naar Woerden voor de laatste ronde van de SGS-competitie. Ze speelden tegen het tweede team dat al ongeslagen kampioen was geworden.

Patrick Kreuning verloor door een mooie combinatie een toren en de partij. Henk Passenier had zich in het Middengambiet een beetje laten overrompelen na een dubbel stukoffer van zwart, hij blunderde een dame tegen een toren terug en dat kostte hem de partij. Johan Verburg speelde een degelijke pot, maar in het eindspel kwam hij net iets te kort. Joop Selders kwam ook te kort in de eindfase. Peter Cornelissen vocht zich stuk op een sterke verdediging, hij offerde een stuk tegen twee pionnen, dat werd hem in de eindfase fataal. John van der Klein trapte in een openingsval en moest ook al snel het hoofd buigen. Cobus Bosscha zat lange tijd tegen remise aan te kijken, maar miste net the finishing touch in de eindfase. Henk Schoenmaker speelde degelijk, zijn laatste partij aan het eerste bord, volgend jaar wisselt hij met clubkampioen Patrick Kreuning van plaats en mag dan aan het tweede bord plaats nemen. Henk kwam beter te staan, en hij was de laatste hoop om een 8-0 nederlaag te voorkomen. En hij wist het wonder te bewerkstelligen onder grote belangstelling van beide teams, alle andere spelers waren al klaar. Zo werd met een 7-1 nederlaag huiswaarts gekeerd en Henk mag zich de gelukkige winnaar van de beker  voor beste teamspeler noemen, hij neemt met 5.5 punten uit 8 partijen het stokje over van Henk Passenier en Patrick Kreuning die vorig seizoen elk met 5.5 punten samen topscorer waren.


Finalisten gongschaken Rubik Babadzjanjan en Henk Schoenmaker
reiken elkaar na de partij sportief de hand.

GONGSCHAKEN

Het gongschaaktoernooi kende dit jaar veel bezoekers, waaronder jeugdschakers Harm van Eekeren en Rubik Abadjanjan, beiden in 2006 nog leden van het schoolschaakteam dat in Amersfoort de Regenboog vertegenwoordigden die als winnaar van de plaatselijke competitie uti de bus kwam. Daarnaast waren er drie spelers uit Nederhorst en nog een nieuw lid in spe, Martin. In de hoofdgroep streden vooral Martin en Henk Schoenmaker om de hoogste plaatsen, waarbij Henk de onderlinge partij wist te winnen. Uiteindelijk werd hij ook groepswinnaar. In de andere groep bleken de jeugdspelers het verrassend goed te doen en Rubik ging met de eer strijken, gevolgd door Harm.

Die finale ging dus tussen titelverdediger Henk Schoenmaker en aanstormend jeugdtalent Rubik Babadzjanjan. Het werd een verrassend interessante partij waarbij Rubik een stuk tegen een pion won, die later tegen die pion ruilde omdat deze dreigde te promoveren. Uiteindelijk werd het een remise waarbij automatisch de speler uit de laagste groep het voordeel krijgt. Zo mag Rubik zich voor een jaar gongschaakkampioen van 's Graveland en houder van de Tijmen Roothaerdt bokaal noemen, een wisselbeker die al vele Wijdemeerse huiskamers heeft gezien.

Ook zin om te schaken? SV 's graveland gaat nu met zomerstop maar vanaf de eerste donderdag in september bent u van harte welkom vanaf 20.00 uur in de Matrijs aan de Julianaweg 11a te Kortenhoef, de koffie staat dan weer klaar. Voor meer info: Patrick: 06-18037278 of pkreuning666@yahoo.com . Kijk ook eens op onze website: http://home.tiscali.nl/svgraveland . Patrick Kreuning.

bron
ing. bericht
foto
SV 's-Grav.
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3