WIJDEMEERSE WEBKRANT
Randweg geen Oplossing
Ankeveen, do 10 mei 2007

Casper Keller uit Ankeveen vindt dat een randweg geen oplossing is voor de verkeersproblemen op het Noorder- en Zuidereinde.

Casper Keller weet waarover hij spreekt. Hij was midden jaren negentig voorzitter van het actiecomité Bescherm 's-Graveland en haar Bewoners, dat actie voerde voor maatregelen om de verkeersoverlast op Noorder- en Zuidereinde te bestrijden.

Ook mengde hij zich op 1 november 2001 in de discussie over de drempels in de Herenweg in Ankeveen, toen er sprake was van verwijdering van de drempels in die weg. De drempels werden niet verwijderd, behalve in het eerste deel tussen de Klapbrug en de Kwakel, omdat de aanwonenden daar veel last hadden van de trillingen.

Vindt u ook iets van het al dan niet aanleggen van een randweg, stem dan mee in de WWK poll op de homepage die tot en met 31 mei loopt.

ingezonden brief

Over de naam van wat nauwelijks een forum genoemd mag worden, Doedom.com, zal ik maar niets zeggen. Het is vanzelfsprekend dat bewoners van het Noorder- en Zuidereinde extreme overlast ondervinden van het verkeer. Dat is al jaren zo en de gemeente doet er niets aan. Dan is het zelfs wel een beetje begrijpelijk dat je in je wanhoop het bespottelijke plan van een rondweg steunt.

En als dan de lokale politici, uitblinkend door een totaal gebrek aan visie, het plan voor een rondweg weer op de politieke agenda zetten, zie je als steunbetuiger zelfs wel wat licht aan de horizon. En nu gaan we handtekeningen verzamelen op onze lokale bierfeest. Ongetwijfeld haalt de schilder er heel wat op.

Een rondweg is geen oplossing voor het probleem op het Noorder- en Zuidereinde. Het bestrijdt heel misschien de gevolgen van een falend gemeentebestuur. Zoals het dempen van de Wijde Blick ook het parkeerprobleem van Amsterdam niet zal oplossen.

Ben erg benieuwd of deze "Denktank" het huidige niveau van creativiteit weet te handhaven.

Casper Keller
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 5