WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vooruitblik Raad
Wijdemeren, do 5 juli 2007

Vanavond om acht uur begint de gemeenteraad. De belangrijkste agendapunten op een rijtje. Kunstgras en de Tweede Heul.

Naast de vaste agendapunten, zoals de mededelingen, het spreekrecht voor het publiek, de ingekomen stukken en het vragenhalfuur voor de raadsleden, staan er op de agenda vijf agendapunten en acht hamerstukken.

De agendapunten zijn:

  • Kunstgrasveld sportveld Hallinckveld
  • Krediet inrichting Rietschans
  • Krediet Tweede Heul
  • Uitbesteden voor uitvoering WOZ
  • Krediet vervangen boot/trailer brandweer

Kunstgrasveld

De aanleg van het kunstgrasveld kost € 375.000. Het college stelt voor om € 125.000 bij te dragen aan die kosten, waarbij dat geld wordt onttrokken aan de reserve kwaliteit woonomgeving. Daarnaast stelt de gemeente € 250.000 beschikbaar aan de voetbalvereniging. De rente die dat geld zou opbrengen (de kapitaalslasten) worden door de voetbalverenging Loosdrecht aan de gemeente vergoed. Daartoe verhoogt de vereniging de contributie. Met de aanleg van een kunstgrasveld krijgt de vereniging een aanzienlijk hogere bespeelbaarheid van het veld.

Tweede Heul

Tussen de Vuntusplas en de Loosdrechtse Plassen ligt een smalle en onoverzichtelijke verbinding, de Heul. Omdat er toch gewerkt gaat worden aan het nieuwe Dorpscentrum Loosdrecht stelt het college voor om een tweede verbinding(de Tweede Heul) tussen beide plassen aan te leggen, waarna er éénrichtingverkeer wordt ingesteld. De totale kosten van het project bedragen € 1.120.342. Daarvan wordt de helft als subsidie door de provincie Noord-Holland bijgedragen. Dan wordt er € 100.000 ingezet uit ISV1 (?). Het college stelt vanavond voor om voor de aanleg van de Tweede Heul de resterende € 460.000 uit te trekken. Bij die aanleg zal ook een deel van de Oud Loosdrechtsedijk gereconstureerd worden. De werkzaamheden voor de aanleg zouden nog dit jaar moeten starten.

Tijdens de commissievergadering pleitte DBL-fractievoorzitter Jaap van Waveren ervoor om een deel van de gemeentelijke kosten te laten betalen door waterportbedrijven die een direct belang hebben bij de aanleg van de Tweede Heul. Zijn standpunt was dat alleen watersporters en die bedrijven belang hebben bij de Tweede Heul en dat het daarom niet juist is om de kosten te laten betalen door alle Wijdemeerders. Dat standpunt werd niet overgenomen door het college, voor DBL reden om op dat moment niet in te stemmen met het voorstel.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
18 gr.
windkr. 4