WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht verrast
Loosdrecht, zo 28 januari 2007

Loosdrecht leek ten onder te gaan tegen Volendam, maar herstelde zich en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag een punt weggehaald tegen één van de kampioenskandidaten te weten Volendam. In het eerste half uur zag dat er geenszins naar uit maar omdat Volendam slechts een keer scoorde bleven er kansen.

Met een kopbal van Johan Krottje nog in de eerste helft en een penalty vlak voor tijd binnengeschoten door Eric Poortenaar nadat Loosdrecht tien minuten voor tijd weer op achterstand was gekomen werd het 2-2.

Loosdrecht moest naar Volendam, de nummer twee van de competitie. Thuis werd er met 3-0 verloren maar ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden was Loosdrecht de eerste zeventig minuten de betere partij en kreeg toen de nodige kansen om de score te openen. Nu was daar in het geheel geen sprake van. Loosdrecht had het eerste half uur helemaal niets in te brengen. Wist zich geen raad met de snelle combinaties van de thuisploeg en een handvol kansen volgde. Het was enkel Stephan Visser die met een aantal uitstekende reddingen voorkwam dat Volendam voor kwam maar ook hij moest uiteindelijk capituleren in de 25e minuut. Volendam op voorsprong en met name omdat Loosdrecht helemaal niets had in te brengen vervloog de hoop op een goed resultaat naar zo goed als nul.

En toch werd het 1-1. Een vrije trap van Eric Poortenaar belandde bij de tweede paal en werd daar vol overtuiging door Johan Krottje binnengeknikt. Naast de opsteker middels de goal werd ook de organisatie omgegooid. Zo werd routinier Marco Rozeboom ingebracht, kwamen wat spelers op een andere en vaak ook meer vertrouwde positie te spelen en ging Loosdrecht weer in de 4-4-2 voetballen. Er stond, aangevoerd door het organiserende vermogen van Rozeboom, plotseling een ploeg die het wel op kon nemen tegen zijn opponent. En zo ontspon zich een wedstrijd die met het verstrijken van de tijd steeds aantrekkelijker werd. Volendam moest komen om geen puntverlies op te lopen maar daardoor kon Loosdrecht wel met snelle tegenaanvallen voor gevaar zorgen.

Het gevaar, met name via Samir Didouch resulteerde nog bijna in een doelpunt ook. Zijn schot belandde via de teen van de goalie van Volendam net tegen de binnenkant van de paal. Weer pech voor Loosdrecht wat nog eens werd versterkt toen Volendam niet veel later, een minuut of tien voor tijd wel scoorde. Maar Loosdrecht liet het hoofd niet hangen en werd aangemoedigd door een verdediger van Volendam geholpen. Een slechte terugspeelbal, een vrije doortocht voor Samir Didouch, de overtreding in de zestien en dus een penalty. Voor Eric Poortenaar een zekerheidje en een 2-2 stand een feit en ook de einduitslag. Het gelijke spel is een opsteker voor de oranjehemden die volgende week hopelijk met dezelfde instelling en overtuiging thuis Zuidvogels moeten bestrijden.