WIJDEMEERSE WEBKRANT
Promotie voor Darters?
Kortenhoef, zo 28 januari 2007

De darters van het Wapen van Kortenhoef hebben een formele vereniging opgericht. Promotie is in zicht voor de spelers.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

WAPEN VAN KORTENHOEF 1 EN 2 BEIDEN AL BIJNA ZEKER VAN PROMOTIE

Afgelopen donderdag reisde het tweede team af voor hun match tegen Double one.

Berrie starte goed en won zonder problemen met 2-0. Maurits gooide dramatisch slecht en kwam erachter dat hij verschillende pijlen mee had genomen. Niet erg snugger. Hij verloor met 1-2. Herman V. was snel klaar in een mooie set, 2-0. Hij was deze avond weer goed voor een 180-er. Brian stond goed te gooien, de opponent had niets in te brengen, 2-0. De koppels gingen ook goed, Berrie en Brian wonnen eenvoudig met 2-0. Ook Herman en Maurits wisten 2-0 te winnen. De wedstrijd er op werd met 2-1 gewonnen. Berrie en Brian verloren helaas de laatste wedstrijd met 0-2. Ook de bierronde ging naar de opponent. Zo was de eindstand 6-3 voor Het Wapen.

Bosgenoegen

Het eerste mocht het een dag later opnemen tegen het Ermelose Bosgenoegen. Herman B. won met 2-0, o.a., door een score van 153. Menno had wat moeite in de eerste leg maar won wel via madhouse. De tweede ging veel beter voor hem, 2-0. Marcel gooide wisselend, daardoor won hij de eerste en de derde leg. De tweede moest ie afstaan. Rene gaat ook steeds beter gooien, oefening en veel training werpen duidelijk hun vruchten af. Hij won met 2-0.

Bij de koppels werd de eerste leg door Marcel en Rene verloren. De tweede leg werd dit echter goed gemaakt door een finish van 110 door Marcel. Ook de derde leg schreven de heren op hun naam. Herman en Menno wisten hun eerste leg te winnen, verloren hun 2e, maar de beslissende werd weer gewonnen. De wedstrijd erna herhaalden zij dit kunststukje. Marcel en Jeroen sloten de koppels af, ze speelden goed maar kwamen twee maal net te kort.

Bierronde

De bierronde werd ook nog even gewonnen door de mannen uit Kortenhoef. De beide teams zijn al zo goed als zeker van promotie, alleen is de vraag of zij eerste dan wel tweede worden. In beide poules staan de nrs. 3 op straatlengte achterstand. Daar er nog een paar sterke spelers in Kortenhoef willen komen spelen is de verwachting dat er over enige jaren een team landelijk gaat spelen, er moet dan wel steeds gepromoveerd worden, maar dat lijkt geen probleem te zijn.

De leden zijn enthousiast, te meer daar we nu een officiele vereniging zijn. Een van de activiteiten die we organiseren is een wedstrijd op elke tweede zondag van de maand, iedereen is welkom om deel te nemen. Onze leden gaan ook nog wel eens naar een toernooitje en vooral Herman Verwoerd weet hier erg goed te presteren, zo won hij al diverse bekers en een reis naar Turkije.

Ook komen darten? Elke dinsdag vanaf 19.30 uur hebben we de vaste trainingsavond, maar verder bent u ook van dinsdag tot en met zondag welkom om een pijltje te gooien.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief