WIJDEMEERSE WEBKRANT
Noordereinde aan de Beurt
's-Graveland, vr 5 januari 2007

Het Noordereinde en de bruggen daarin, zullen eind van dit jaar of begin volgend jaar onder handen worden genomen.

In de commissie Ruimte en Economie van volgende week woensdag komt een voorbereidingskrediet aan de orde over de renovatie van het Noordereinde. Met name omdat het wegdek slecht is. Deze renovatie staat al jaren gepland, maar werd steeds opgeschoven omdat het geld er niet voor was. (In maart 2001 sprak de 's-Gravelandse raad er al over.) Maar nu gaat er iets gebeuren.

Klankbordgroep

Het college vraagt aan de raad een krediet van € 125.000 om de voorbereidingen te treffen voor de renovatie van het Noordereinde tussen de kruising met de Stichtse Kade (nabij de Loodijk) en de aansluiting op de Herenweg (de Klapbrug).

Zoals inmiddels gebruikelijk zal er een klankbordgroep worden samengesteld, die binnen randvoorwaarden, mee kan denken over eventuele herinrichting van het Noordereinde. Zo hoopt het college ellenlange procedures en bezwaren te ondervangen. Er komt een openbare informatieavond waar de klankbordgroep uit de belanghebbenden zal worden samengesteld.

Geen obstakels

Vanwege het belang van de weg en het feit dat er een bus over rijdt zullen er geen obstakels in de weg komen. De weg blijft zoals hij is. Wel zal er gekeken worden naar parkeermogelijkheden. Voor het hele project is 1,1 miljoen euro begroot. Naar verwachting voldoende. Bovendien zal de gemeente provinciale subsidie aanvragen voor het werk dat eind 2007 , begin 2008 moet aanvangen.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief