WIJDEMEERSE WEBKRANT
90.000 Euro Verduisterd
Kortenhoef, vr 5 januari 2007

Ybert van der Kraats, de oud-directeur van Oudergaard in Kortenhoef, is veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor het verduisteren van 88.935 Euro.

Op 20 augustus 2005 kwam als donderslag bij heldere hemel het bericht dat Ybert van der Kraats, de directeur van zorgcentrum Oudergaard en Brugchelen, op non-actief was gezet door Auxilium. Op 8 september 2005 werd hij ontslagen.

Het ontslag was zeer opmerkelijk omdat Oudergaard midden in de fusieperikelen en de nieuwbouwplannnen zat, waarin Van der Kraats een belangrijke rol speelde. Auxilium hulde zich in stilzwijgen over de kwestie.

Verdachte kasopnamen

In de G&E van vandaag is in een artikel van Eddie de Paepe te lezen hoe het zit. In de zomer van 2005 liet de Raad van Toezicht van Auxilium onderzoek doen naar verdachte kasopnamen en onverklaarbare posten in de boekhouding van Oudergaard. Daaruit kwam dat directeur Van der Kraats bijna negentigduizend euro in eigen zak had gestoken, waarna Auxilium maatregelen tegen hem nam.

Gisteren diende de zaak voor de politierechter in Hilversum. Voor de rechter verklaarde Van der Kraats (58) dat hij het geld nodig had voor zijn zwager, die een alcoholprobleem had en aan Korsakov (vroege dementie als gevolg van alcoholmisbruik) leed.

240 uur Taakstraf

Het bleek tijdens de zitting, tot verbazing van de rechter, dat Van der Kraats nog geen cent aan Auxilium heeft terugbetaald. De rechter vond dat Ybert van der Kraats gewiekst en langdurig misbruik maakte van zijn positie. Hij veroordeelde hem tot 240 uur taakstraf.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief