WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over Afslanking Collectie
Kortenhoef, vr 13 april 2007

Douwe van Essen reageert op de ingezonden brief van Joop Glijn. Pas na de brief van Carole Denninger begreep hij wat er met de collectie ging gebeuren.

ingezonden brief

Beste Joop,

Waarschijnlijk heb ik een zere plek bij je geraakt, maar dat is dan onbedoeld. Mocht dat zo zijn, dan hierbij mijn excuses.

Waarom ik Putter bedankte? Niet omdat er niet over de verkoop van ons kunstbezit was geschreven, zeker wel, maar de onduidelijkheid bleef. Het leek wel een soort uitverkoop, verkwanseling van vaak duur betaalde stukken. Tot Putter de knuppel in het hoenderhok smeet.

Eerst reageerde Robby Israël, maar dat verschafte mij nog steeds geen inzicht over het werkelijke hoe en waarom. Vervolgens reageerde Carole Denninger. En hoewel zij ook scherp reageerde, koos ze tevens voor het geven van gedetailleerde uitleg, bijvoorbeeld over de samenstelling van de collectie. Die uitleg stelde mij nu wél in staat de afwegingen van de Stichting op waarde te schatten.  Nu begrijp ik waaruit het bezit is opgebouwd en waarom een bepaald soort kunststukken behouden en andere verkocht worden. Daarom mijn dank aan Putter. Het ware beter geweest wanneer iemand vooraf die toelichting had gegeven.

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3