WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerkenveiling succes
Kortenhoef, 30 oktober 2006

De kerkenveiling in Kortenhoef heeft een lange traditie. Zaterdag werd er een succesvolle kerkenveiling gehouden voor BMOL en Amicitia.

Ooit begon de kerkenveiling als initiatief om geld in te zamelen voor de restauratie van de RK Antonius van Padua kerk aan de Kerklaan in Kortenhoef. De veiling werd altijd gehouden in een grote schuur van Niek Steenvoorden aan de Emmaweg. De meest bizarre kavels werden geveild. Van schapen tot een ochtend huishoudelijk werk en een kuub haardenhout. De roemruchte zuster Spapens, die half Kortenhoef als kraamzuster onder haar hoede had, kocht een kavel, verkocht het duurder en kocht hetweer terug voor nog meer geld op dezelfde veiling.

Nadat die restauratie was voltooid werden er andere goede doelen gevonden en werd er een kerkenveiling georganiseerd als daar behoefte aan was. Afgelopen zaterdag waren dat de muziekverenigingen BMOL ('s-Graveland) en Amicitia (Kortenhoef) die geld nodig hebben voor de inrichting en aankleding van 't Akkoord, hun nieuwe gebouw aan de Kwakel.


En een zoen van het raadslid...

De veiling werd dit keer georganiseerd in de nieuwe Antoniusschool aan de Zuidsingel. De school deed op die manier iets terug voor de opbrengst van de kerkenveiling van 2003 , die toen voor de school was. Er waren 225 kavels, waarvan een zoen van CDA-raadslid Esther Luijer het meest opvallende was. Maar ook een levende geit werd geveild. De voorzitters van de beide verenigingen boden tegen elkaar op om een paardenworst te kopen. Hij ging weg voor € 150. De totale opbrengst van de veiling was € 15.000.

 

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann