WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tonijn in Ankeveen
Ankeveen, 30 oktober 2006

Bruisend Ankeveen timmert aan de weg om het aantal bezoekers van de zaterdagse weekmarkt te verhogen. Zaterdag lokt men u met tonijn.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Bruisend Ankeveen

De viskraam op de markt in Ankeveen
TONIJN in de aanbieding !

Deze week staat de viskraam in het zonnetje. We spraken met mevrouw Zijl, van Vishandel Gert Zijl uit Spakenburg. Zij is iedere week van 8 uur ’s morgens tot ‘s middags 13.00 uur te vinden op de Ankeveense markt.


Mevrouw Zijl

De familie Zijl zijn echte visverkopers. Vader, moeder, dochter en zoon zijn al jaren bekende gezichten op de markten in Hilversum, Bussum. en Harderwijk. Ze verkopen veel verse vis die altijd de vrijdag ervoor op de visveiling in Urk wordt ingekocht. Ook ingevroren en gerookte vis is op de markt te vinden en voor de liefhebbers zijn er warme kibbelingen. Wat ze bijzonder vindt aan de Ankeveense markt is de gemoedelijke, dorpse sfeer. ‘Iedere week zijn hier vrijwilligers die de markt helpen opbouwen en de sfeer gezellig maken’, zegt ze. ’Waar heb je dat nog? Het is tegenwoordig allemaal zo jachtig. Hier kunnen mensen even gezellig bij elkaar zitten met een kopje koffie en een appeltaartje.’ Wat haar verbaast is dat ze op deze markt naar verhouding minder verse vis verkoopt dan in Hilversum of Bussum’. Kabeljauw verkoopt nog wel goed maar voor zeewolf of tonijn is veel minder belangstelling Ze heeft er niet direct een verklaring voor. ‘Misschien denken mensen dat verse vis bereiden meer tijd in beslag neemt, zegt ze, ’ het zou kunnen'. Toch hoopt ze dat de klanten meer van haar verse vissoorten zullen gaan kopen. En omdat we het toch over tonijn hadden vroegen we haar om een aanbieding en een eenvoudig recept.
Deze week verse tonijn voor € 1.75 per ons

Pasta met citroentonijn

(vier personen)
400 gr. dunne spaghetti
300 gr verse tonijn
3 eetl. citroensap
2 eetl. olie
2–3 theelepels wasabi (lijkt op mierikswortel, verkrijgbaar supermarkt)
2 eetl kervel
grofgemalen zwarte peper

kook de pasta
snijdt, terwijl de pasta kookt, de tonijn in blokjes. Roer het citroensap, de olie en de wasabi door elkaar. Vermeng de pasta met de tonijn, de kervel en het wasabimengsel. Bestrooi met grofgemalen peper en serveer met een groene salade.
(dit recept kan ook worden gemaakt met verse zalm of zalmforel)

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Persbericht
foto
Br. A-veen
auteur
Rik Jungmann