WIJDEMEERSE WEBKRANT
Begroting op 7 en 8 November
Wijdemeren, 30 oktober 2006

Op zeven en acht november wordt de begrotingsbehandeling in Wijdemeren gehouden. Dan wordt bepaald hoeveel geld het college mag innen en uitgeven in 2007.

De begrotingsbehandeling wordt ook vaak aangeduid met de term Algemene Beschouwingen. Het is het uitgelezen moment voor de politieke partijen om aan te geven waar zij heen willen met Wijdemeren en waar voor hen de nadruk ligt in het komende begrotingsjaar 2007.

Naast de uitgaven krijgen ook de inkomsten de nodige aandacht, zoals de OZB, de leges en de riool- en afvalstoffenheffing. Dan zal blijken of het college de voorgestelde verhoging van de OZB met 11% ongeschonden goedgekeurd krijgt door de gemeenteraad.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

U bent van harte welkom!
Begrotingsbehandeling op 7 en 8 november

Op dinsdag 7 en woensdag 8 november is de behandeling van de programmabegroting 2007. Tijdens deze vergadering lichten de politieke partijen hun kijk op de begroting toe en discussiëren zij over die plannen die het college hen voorstelt. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad vast hoeveel geld het college volgend jaar mag besteden aan verschillende zaken. Een onderwerp dat ook u aangaat! Als inwoner van Wijdemeren bent u daarom van harte welkom bij het politieke debat over de begroting 2007 in het gemeentehuis.

De begrotingsbehandeling kunt u ook thuis live volgen via “Gemeentehuis Thuis”, van Radio Wijdemeren (kabel 92,3 ether 106,9 FM). De algemene beschouwingen beginnen op dinsdag 7 november om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. De volgende dag is het tijd voor het politieke debat. Dit vindt plaats van 13.30 tot 18.00 uur.

Begrotingskrant

Bent u niet in de gelegenheid de begrotingsbehandeling te volgen? Geen nood! De uitkomsten van de begrotingsbehandeling treft u op 16 november in een speciale uitgave van Wijdemeren Informeren in het WijdemerenJournaal. Hierin kunt u lezen waarin de gemeente volgend jaar gaat investeren en wat de bezuinigingen zijn. Ook staat in een overzicht weergegeven wat een gemiddeld huishouden volgend jaar gaat betalen in vergelijking met 2006.

De concept-programmabegroting 2007 kunt u tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis. U kunt het ook downloaden via www.wijdemeren.nl. Zoek in het Digitaal Loket op: Programmabegroting.

(U vindt hem hier direct (PDF bestand). red. WWK)

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Persbericht
foto
Gem. Wdm
auteur
Rik Jungmann