WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL: Vragen Kapvergunning
's-Graveland, 1 november 2006

Hilbrand Korver antwoordt op de open brief aan GroenLinks over de kap op de Leeuwenlaan. Hij stelt vragen over het verlenen van de kapvergunning.

(Hiermee is het onderwerp bomenkap op de Leeuwenlaan op de WWK voor dit moment gesloten. Indien lezers er behoefte aan hebben om hun discussie onderling voort te zetten, dan kunnen zij via de reactieknop hun emailadres aan de redactie geven met daarbij de mededeling dat zij graag onderling verder willen debatteren. Wij zullen de emailadressen aan de deelnemers aan dat debat onderling doorgeven om de meningen te wisselen. red. WWK)

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

Ingezonden Brief

Martin en andere lezers,

Het is inderdaad zo dat ik als politiek actief persoon weet dat ik wel op moet passen met wat ik schrijft of zeg!

Daarom heb ik ook heel bewust mijn bijdrage geschreven over het nodeloos veranderen van de Leeuwenlaan in de Leeuwen WEG.

In eerdere gesprekken met de beheerder van Natuurmonumenten heeft hij mij verteld dat hij sreeft naar zo hoog mogelijke opbrengst van de landgoederen en hun omgeving.

Vandaar mijn beweringen over het motief van Natuurmonumenten.

Dat al de bomen ineens een gevaar zouden zijn voor weggebruikers is een fabel. Dat er wat bomen bij stonden die om deze reden gekapt moesten worden, is voor ieder weldenkend mens te begrijpen. (Ik heb ooit op Schaep en Burgh een zware dode tak op een meter afstand achter me voelen vallen.)

Dus om deze laan mooi en veilig te houden zou Natuurmonumenten inderdaad wat energie moeten steken in onderhoud.

Elke burger van Wijdemeren moet goede motieven opgeven voor de voorgenomen kap van bomen. Dus blijft het voor mij onverdraagbaar dat deze kapvergunning is afgegeven aan Natuurmonumenten.

Ik zal hierover in de commissie om opheldering vragen. Op het Noordereind hebben we nodeloze kap voorkomen!! 

Hilbrand Korver
Nederhorst den Berg
Fractievoorzitter GroenLinks

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Ing. Brief
foto
---
auteur
Rik Jungmann