WIJDEMEERSE WEBKRANT
Berichtje aan Zalm
Loosdrecht, 31 oktober 2006

Harry Lieferink uit Loosdrecht liet zich inspireren door berichten over de OZB in de WWK. Hij schreef een bijdrage in het gastenboek van Minister Zalm.

De link naar het gastenboek vindt u hier. Het is het tweede bericht op de pagina.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

Ingezonden Bericht
(Uit het gastenboek van minister Zalm, Ministerie van Financiën)

verhoging OZB belasting

zaterdag 07 oktober 2006 | HJG Lieferink

Geachte heer Zalm, Dit bericht heb ik zojuist van de site wijdemeerse webkrant gehaald waarin melding wordt gemaakt van alweer een OZB verhoging met 11%. Ik ben het beu om als maar weer gaten in de begroting van de gemeente te betalen. Onlangs deed u nog een oproep om die gemeentelijke escapades niet langer te honoreren door niet te betalen. Neemt u aub even contact op met de wethouder v financien alhier, de VVD-er Wim Lorje om ons verzet te onderschrijven? met vriendelijke groet, Harry lieferink, Loosdrecht

Bericht van het College: In de verkiezingsprogramma's stond, dat het onwenselijk was de OZB te verhogen. Deze programma's zijn geschreven voordat de laatste kortingen door het rijk bekend waren. Toch heeft het college de consequenties van het niet verhogen van de OZB uitgewerkt. Dit zou onder meer het eindigen van de bibliotheekfunctie tot gevolg kunnen hebben naast het achterwege laten van investeringen in wijksteunpunten, waterbeheer, wegen en winkelgebieden. Het college komt met een ander voorstel: naast de bezuinigingen stelt het college de raad voor de onroerend zaakbelasting met 9,5% plus 1,5% inflatiecorrectie te verhogen. Hiermee is het mogelijk de voorzieningen in de dorpen op peil te houden. Voor een eigenaar van een woning met de gemiddelde waarde van 300.000 euro betekent dit een stijging van 25 euro per jaar.

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Ing. Bericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann