Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Van Kooten stemt op Leefbaar Hilversum

Wijdemeren, 6 maart 2006

Willem van Kooten uit Loosdrecht, nummer 24 van de DBL lijst, gaat morgen niet in Wijdemeren, maar in Hilversum stemmen. Op Karen Heerschop.

De Gooi- en Eemlander van vandaag staat vol met hele en halve paginagrote verkiezingsadvertenties. Zo staat er ook een enorm portret van een lachende wethouder Karen Heerschop van Leefbaar Hilversum in de krant. Een trouwe WWK lezeres maakte ons attent op iets raars in die advertentie.

In de rechterkant van de advertentie staat een kolom van mensen die allemaal op haar gaan stemmen. In dat rijtje staat ook "Willem van Kooten, ondernemer".

Overal stemmen

Wij wisten dat het morgen voor het eerst mogelijk is om binnen Wijdemeren op ieder willekeurig stembureau te gaan stemmen als je de "Wijdemeerse nationaliteit" hebt. Het is echter volkomen nieuw dat je als Wijdemeerder naar Hilversum kan om daar te gaan stemmen. Ideetje? Naar Rotterdam om Marco Pastors te stemmen? Of naar Amsterdam om Ahmed Aboutaleb te stemmen? Onzin natuurlijk. Dat kan helemaal niet.

Waarom niet op DBL?

Nog veel intrigender is de vraag waarom Willem van Kooten niet in Wijdemeren gaat stemmen op DBL. Voor die partij staat hij immers op de lijst. In dat geval is adverteren met je stem in Hilversum op Leefbaar Hilversum toch op zijn minst merkwaardig te noemen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht