Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

PvdA over Peuterspeelzalen

Wijdemeren, 5 maart 2006

Lijsttrekker Lia Moote van de PvdA reageert op het bericht dat Mirjam Arnoldy schreef n.a.v. het lijsttrekkersdebat over de peuterspeelzalen.

Reactie

Geachte mevrouw Arnoldy,

Wat jammer dat u die avond niet aanwezig was toen dit onderwerp besproken is. Ik weet niet wie uw zegsman/vrouw is, maar zeker is dat het geen zuivere weergave is van wat ik die avond heb gezegd.

Nelleke Schenkkan van Groen Links maakte de zeer ongenuanceerde opmerking door te zeggen dat kinderen die op een peuterspeelzaal zaten die een andere methode hadden dan Olleke Bolleke, zouden opgroeien tot asociale kinderen, de norm van Olleke Bolleke zou de norm voor alle PSZ moeten zijn. Mijn opmerking was "dat zullen die andere peuterspeelzalen leuk vinden", en dat alle peuterspeelzalen in Wijdemeren goed zijn.

Ook is nog opgemerkt dat 's Graveland destijds zeer royaal was met subsidies maar dat dat in Wijdemeren niet meer kan omdat we daar het geld niet voor hebben. De situatie van Olleke Bolleke is bij de PvdA bekend, dat hoort u ook te weten. Wij zijn samen met een aantal raadsleden en fractieassistenten in het kader van de werkgroep van den Broeck, bij u op bezoek geweest. Die avond waren ook alle andere peuterspeelzalen aanwezig.

De laatste stand is dat de wethouder binnenkort met een voorstel komt voor de peuterspeelzalen. Ook is afgesproken dat geen van de PSZ vanwege de harmonisatie er onder door mag gaan. Ook dat heb ik die avond gezegd.

Nogmaals erg jammer dat u er die avond in de Dobber niet bij kon zijn. Ik ben blij dat ik u en de lezers van de Webkrant mijn verhaal alsnog uit de doeken heb kunnen doen.

Met vriendelijke groeten,

Lia Moote
Fractievoorzitter PvdA


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Regen Half bewolkt Harde wind Naar volgende bericht