Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Uitleg Peuterspeelzalen voor Lia Moote

Wijdemeren, 3 maart 2006

Mirjam Arnoldy legt het nog maar eens een keertje uit. Speciaal voor Lia Moote van de PvdA. De PSZ in 's-Graveland moesten van de gemeente duurder werken.

Reactie

Hierbij reageer ik op een opmerking van mevrouw Moote van de PvdA tijdens het lijsttrekkersdebat. Ze zou het volgende gezegd hebben: "Olleke Bolleke zegt dat ze het beter doet. Maar de tijd van royale subsidies is voorbij. De anderen doen het net zo goed met minder geld."

Dit is wel een zeer ongenuanceerde stelling. Wij hebben al zo vaak geprobeerd onze positie en die van de andere peuterspeelzalen duidelijk te maken, maar de PvdA heeft, in tegenstelling tot het CDA, nooit de moeite genomen zich te verdiepen in de problemen bij ons allemaal. 

Nog maar weer een keertje uitleg speciaal voor mevrouw Moote:

  • Olleke Bolleke heeft nooit beweerd het beter te doen. Het is wel zo dat drie peuterspeelzalen in het voormalige 's-Graveland een redelijke subsidie kregen om aan alle eisen die door diezelfde gemeente werden gesteld, te kunnen voldoen. Wij moesten op een professionele manier gaan werken. We werden door de gemeente gedwongen met twee professionele CAO-uitbetaalde krachten te gaan werken. We hebben dus een leidster aangenomen en geïnvesteerd in de scholing van één van onze vrijwilligers.

    Vervolgens worden we na een paar jaar door dezelfde gemeente gedwongen diezelfde krachten te ontslaan en de kwaliteit die je met veel inzet en moeite heb opgebouwd af te breken. De gemeente moet haar verantwoordelijkheid nemen. Het is spelen met mensen. Heeft de PvdA enig idee wat er gebeurt met de leidsters die wij moeten ontslaan?
  • Wij hebben geen inzicht hoe andere peuterspeelzalen werken en hoe goed zij het doen. De PvdA blijkt een bijzonder systeem te hebben waarmee de kwaliteit van peuterspeelzalen gemeten kan worden. Wij houden ons bezig met onze eigen problemen, maar hebben als Olleke Bolleke ook vaak het woord gevoerd namens alle peuterspeelzalen in Wijdemeren. Want wij zijn van mening dat geen enkele peuterspeelzaal aan alle eisen die de gemeente stelt, kan voldoen met het subsidiebedrag dat er nu op de plank ligt. En alle peuterspeelzalen delen deze mening.

Mirjam Arnoldy
Voorzitter peuterspeelzaal Olleke Bolleke


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht