Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

CdK komt op Bezoek

Wijdemeren, 5 juni 2006

Op 9 juni komt Commissaris van de Koninging, Harry Borghouts, op werkbezoek in Wijdemeren. Gesproken wordt o.a. over Ter Sype, Herindelingen en Verdiepingen.

De laatste keer dat hij hier op werkbezoek was, was drie jaar geleden op 23 augustus 2003.


CdK van Noord-Holland, Harry Borghouts

Persbericht

Commissaris v/d Koningin brengt ambtsbezoek aan Wijdemeren

 

Op vrijdag 9 juni brengt de Commissaris van de Koningin, de heer H.C.J.L. Borghouts, een ambtsbezoek aan de gemeente Wijdemeren. Burgemeester Bijl ontvangt hem om 12.30 uur in het gemeentehuis. 's Middags bezoekt de Commissaris samen met het college van B en W verschillende locaties in Wijdemeren waar belangrijke ontwikkelingen gaande zijn. Aan het einde van de middag is er een ontmoeting met de gemeenteraad van Wijdemeren waarbij over verschillende onderwerpen gesproken zal worden.

Op het programma staat het woningbouwplan Ter Sype in Nieuw-Loosdrecht; de natuurverbinding Ankeveen en de Horstermeerpolder in Nederhorst den Berg. Tot slot brengt het gezelschap een bezoek aan het gebied waar het toekomstige dorpscentrum Oud-Loosdrecht komt. Daar zal de Commissaris met de adviesgroep spreken over de wijze waarop het nieuwe plan tot stand is gekomen (stakeholders-methode) en wat er nog nodig is om het plan te realiseren.

Van gedachten wisselen met raad

Het bezoek wordt afgerond met een ontmoeting met de gemeenteraad van Wijdemeren in het gemeentehuis. Zij zullen over de volgende onderwerpen van gedachten wisselen:

  • Dorpscentrum Oud-Loosdrecht
  • Verdiepingen Oud-Loosdrecht
  • Bouwlocaties (o.a. ter Sype)
  • Subsidies Sypesteyn en culturele voorzieningen
  • Herindeling Gooi- en Vechtstreek
  • Financiën

De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht