Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bouwplannen Ankeveen

Ankeveen, 15 februari 2006

Tijdens de commissievergadering vanavond werd een presentatie gegeven over de bouwplannen aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.

Op 21 februari houdt de gemeente een eerste informatieavond in Ankeveen over de plannen. Er staat op dit moment nog weinig vast. Het type huizen en het aantal is nog onbekend, evenmin als het stratenplan. Daarover wil het college de meningen van de omgeving horen.

In een later stadium zal een stedenbouwkundig bureau de plannen verder uitwerken. Naar verwachting zullen er 20 tot 40 woningen komen. Het streven is om daarvan de helft als starterswoningen te bouwen. (Senioren werden in dit verband ook starters genoemd.) Daarmee wordt aansluiting gezocht bij de recent verschenen woonvisie. De huizen zijn bestemd voor alle Wijdemeerders.


Groen, aan de linkerkant, is grond van de gemeente. Vaalgroen, aan de rechterkant is van de familie Van Rijn. Paars is van de NH kerk.

De grond behoort toe aan drie eigenaren. De gemeente, de NH kerk en de familie Van Rijn. De laatstgenoemde eigenaar heeft al een overeenkomst met een projectontwikkelaar afgesloten. De NH kerk en de gemeente zullen in zee gaan met dezelfde ontwikkelaar. Daarbij zal de gemeent eisen stellen aan de invulling van het plan.


Eén van de twee getoonde schetsen. Linksboven de NH kerk, met daarachter de pastorie. Rechts van de pastorie (verticaal) een blok starterswoningen.

Omdat het gebied binnen de rode contour ligt, is er een beperkte (art. 19 lid 2) procedure nodig om het bestemmingsplan aan te passen. Bij de invulling van het plan wordt ten aanzien van parkeren gerekend met een autodichtheid van twee auto's per woning.

Op langere termijn wordt eventueel gedacht aan een ontsluiting naar de J.C. Bührmannlaan, maar op dit moment is dat nog niet aan de orde en blijft de Arnoud Voetlaan doodlopend.

Op dit moment wordt de voormalige Lindeschool, die in het gebied staat, tijdelijk bewoond. Daar werd overigens bij gezegd dat "tijdelijk" in dit verband al vele jaren is. De openbare Lindeschool hield ongeveer twintig jaar geleden op te bestaan.

De commissieleden toonden zich enthousiast dat er weer eens gebouwd gaat worden in Ankeveen.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind Naar volgende bericht