Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Co deelt primula's uit

Wijdemeren, 16 februari 2006

Co de Kloet gaat samen met Ria Hennis de bejaardenhuizen af om primula's uit te delen. En op te roepen om DBW, lijst zeven, te stemmen.

In de Gooi staat vandaag bij het verkiezingsnieuws een foto van oud-wethouder Co de Kloet in Oudergaard. Hij staat daar aan tafel bij enkele bewoonsters. In de hand heeft hij een plateau met primula's. Die deelt hij uit aan de blij kijkende dames. Campagne...

Terwijl Co de dames in de bloemetjes zet, probeert Ria Hennis de aanwezigen te overtuigen van het nut om op DBW, lijst zeven, te gaan stemmen. Uit het stukje van Simone Stevens is op te maken dat zij er niet echt lekker in slaagt om haar wervende boodschap over het voetlicht te krijgen.

Wat zegt ze?

De bejaarden verstaan Ria niet en protesteren, waardoor zij er helemaal niet meer bovenuit komt. Als zij naar de mening van collega Co de Kloet te lang over de instelling van een seniorenraad door praat, snoert hij haar de mond met: "Nou weten we het wel Ria.".

Met 130 primula's in de kofferbak worden Oudergaard in Kortenhoef en de Kuijer in Nederhorst den Berg bezocht. Of het campagneteam ook welkom is in de Emtinckhof in Loosdrecht weet het nog niet. Lijst 7, dat is het woord dat verkondigd wordt.

Veranderen is lastig.

Het doel van de missie wordt ook al niet soepeltjes bereikt omdat de aanwezigen al jaren weten wat zij gaan stemmen. Dat doen zij al hun leven lang zo en dat houden zij zo. "Veranderen is lastig." : tekent Simone Stevens op uit de mond van een bewoner.

(Terwijl uw redacteur deze woorden leest glijden zijn gedachten even weg naar de dynamische Hoogervorsten en Brinkhorsten van deze wereld die denken dat wij snelle keuzen willen maken, flitsend switchen en op internet de scherpste aanbieders zoeken om een euro te verdienen. Marktwerking is het toverwoord. Maar ja... "Veranderen is lastig".)


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht