Rik Jungmann

---

Bericht CDA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter naar Potterland

Wijdemeren, 15 februari 2006

Cor Koster, voorzitter van het CDA, maant Putter, de columnist van DBW tot enige terughoudendheid. Ook vindt hij dat Putter de waarheid geweld aan doet.

Ingezonden Bericht

CDA Wijdemeren

De geest van Co

In verkiezingstijd publiceert Dorpsbelangen Wijdemeren veel teksten. Wie die teksten schrijft houdt men angstvallig geheim. Raar, voor een partij die openheid zo belangrijk vindt. Volgens de redactie van de Wijdemeerse Webkrant is het Co de Kloet, en dat zou best kunnen, gezien de teneur en de stijl van die stukjes. Als goed kinderboekenschrijver weet Co immers hoe je feiten en fictie met elkaar moet vermengen tot een Harry-Potterachtig brouwsel. Hoe dan ook, zijn geest waart rond in de stukjes van DBW.

In een tekst van 8 februari schrijft de geest van Co dat het CDA het gebouwenplan zou hebben geblokkeerd, waardoor Scouting en de voetbalvereniging 's-Graveland in krotten van gebouwen zitten. Volstrekte onzin, natuurlijk, want het CDA doet meer dan welke andere partij zijn best voor verenigingen. Het CDA heeft de afgelopen 4 jaar constant de problematiek van de verenigingen in 's-Graveland onder de aandacht gebracht, als een van de weinigen. Dorpsbelangen Wijdemeren hebben wij hier amper over gehoord. En het zijn juist de beide wethouders van CDA-huize, Neef en Nagel, die er voor gezorgd hebben dat er uiteindelijk een alternatieve dekking kwam voor het gebouwenplan (vooruitlopend op het geld van het Plutoterrein). Zij hebben ervoor gezorgd dat de kleedaccommodatie van SV 's-Graveland nu in het investeringsplan staat, en dat er gewerkt wordt aan een oplossing voor de Scouting. Het zou de geest van Co sieren om dat te erkennen.

Het zou hem ook sieren zijn taalgebruik wat te kuisen, en af te zien van persoonlijke aanvallen. We hebben de hetze van DBW tegen wethouder Neef nog vers in het geheugen. Jaap van Waveren van DBL werd een leugenaar genoemd, Yvonne Siemons kreeg een veeg uit de pan, Jan van den Broeck werd als grijze muis weggezet, enzovoort. Allemaal niet zo leuk.

DBW heeft ongetwijfeld een aantal fatsoenlijke mensen in huis. In ieder geval probeert men fatsoenlijke burgers zo ver te krijgen dat zij op hun partij stemmen. Laat men dan ook op een fatsoenlijke manier campagne voeren. Zakelijk. Zonder op de man te spelen, of op de vrouw. Zonder nare insinuaties. En zonder geschiedsvervalsing. Kortom: laten we het netjes houden in Wijdemeren. Laat de geest van Co eindelijk eens teruggaan naar waar hij behoort: Harry-Potterland.

Cor Koster
Voorzitter CDA-Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind Naar volgende bericht