Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuws van DBW

Wijdemeren, 8 februari 2006

De columnist van Dorpsbelangen Wijdemeren heeft zich weer uitgeleefd in WWW, Brug en Nieuwsster. En in de Triangel. Ziehier zijn pennevruchten.

Maar, om geschiedvervalsing te voorkomen, net als de vorige keer vereist de objectiviteit dat het politieke olifantengeheugen van de redactie even geraadpleegd wordt. Dit troffen wij daarin aan:

Toenmalig Wethouder Co de Kloet zong in 1992 niet alleen de lof van Hanja Maij-Weggen samen met collegegenoot Gerard Torsing. Zij gingen ook samen met Wim Kozijn de barricaden op om het fietspad aan de Zuidsingel op te heffen en van die weg een tweebaansweg met middengeleider te maken. Toen de buurt dat niet pikte, vond De Kloet de term Zuidsingelaars uit, om aan te geven dat hij niet veel met zijn burgers-opposanten op had. Een geuzennaam werd het. Bij de provincie verloor het college rond 1992 de strijd van de bewoners en bleef het fietspad. Tot de dag van vandaag.

De Kloet is tot nieuw inzicht gekomen waar het het fietspad langs de Zuidsingel betreft. Hij wil het nu houden volgens de tweede column hieronder. Ach ja, verkiezingen nietwaar...

Tenzij wij Co de Kloet ten onrechte verdenken van het feit dat hij de columnist van DBW is. Dat kan natuurlijk ook.

Dag Co.

Ingezonden Bericht

Triangel

Ze lopen zich de benen uit het lijf. De moordenaars van het 's-Gravelandse gebouwenplan, dat een absolute prioriteit gaf aan het vervangen van een aantal verrotte, krakkemikkige verenigingsgebouwen, hebben hun verkiezingsmasker opgezet en met de schijnheiligheid van een ongelovige priester lopen ze nu de deur plat bij de Scouting en de voetbalvereniging 's-Graveland.

Want die zijn het slachtoffer van het sneuvelen van genoemd gebouwenplan omdat ze na vier jaar Wijdemeren nog steeds in hun krotten moeten verblijven.

Nu ineens, het CDA voorop, lopen de dames en heren over van mededogen, van begrip en hulpvaardigheid, want ja, "zo kan het toch niet langer" en "als u op ons stemt zal alles goed komen" en de ene toezegging na de andere rolt naar buiten.

Hypocriet, dat is het! We herinneren ons nog als de dag van gisteren hoe we ons in alle mogelijke bochten hebben gewrongen, hoe we hebben gepleit op het scherp van de snede om het gebouwenplan te redden. Het mocht niet baten. Vooral de Loosdrechtse inbreng in de gemeenteraad was van een ongekende hardnekkigheid. Geld voor 's-Graveland, dat was vloeken in de kerk. En met steun van de voltallige CDA-fractie was de blokkade volledig.

En nu? Mooi weer spelen! Vier jaar lang de zaak tegenhouden met argumenten van niks. Zieltjes winnen in de hoop dat iedereen wel vergeten zal zijn hoe het plan destijds de vernieling in is geholpen. Verkiezingen nietwaar.

Gelukkig zijn er nog mensen die een redelijk goed geheugen hebben. Die de mooie praatjes doorzien en de moordenaars van toen herkennen. En die weten dat ze in ieder geval hypocrisie en schijnheiligheid in geen geval moeten belonen. Het is van ganser harte te hopen dat het er in de wereld van de Scouting en de voetbal heel veel zullen zijn.


WWW, Brug, Nieuwsster

Totaal verkeerd! Het komt niet zo vaak voor dat je zo gauw al gelijk krijgt. De inspraakavond over de herinrichting van de Zuidsingel in Kortenhoef was een treurige gebeurtenis. Maar ook het bewijs, dat het voorstel van Dorpsbelangen Wijdemeren om een rigoureuze verandering van dit soort avonden in te voeren zo gek nog niet is.

In ons voorstel is, zo staat in ons verkiezingsprogramma te lezen, allereerst de buurt aan zet. " Initiatieven en plannen ", zo schrijven wij, " ontstaan aan uw eigen tafel en niet op het bureau van ambtenaren of van wethouders". En daar precies wrong de schoen op die inspraakavond over de Zuidsingel. De buurt mocht zijn mening geven over een ingreep, waarin ze zelf absoluut de hand niet had.

Een wethouder en een zogenaamde deskundige probeerden in eendrachtige samenwerking de buurt onder het toverwoord "Duurzaam veilig" hun tekentafelprodukt door de strot te duwen. Daar stonden te weinig parkeerplaatsen in, daar was (hoe verzin je het?) 't fietspad verdwenen, daarin werden de zebra's om zeep geholpen en strookten de opvattingen over het parkeren bij de Antoniusschool in het geheel niet met de dagelijkse gang van zaken.

Sprekers kregen applaus, er klaterde af en toe ook een lach door de zaal, maar zo'n beetje iedereen hield er een behoorlijke kater aan over. Zo moet het dus niet. Voor de zoveelste keer gingen de mensen na zo'n avond naar huis met de gedachte dat het toch allemaal niet helpt wat ze ervan vinden.
Daar moet verandering in komen.

Baas in eigen buurt dus. Geen voorgekookte plannetjes meer. En vooral geen toverwoorden. Duurzaam veilig! De schoolkinderen op de rijweg in plaats van op het veilige fietspad? Duurzaam gestoord zou je denken.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht