Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Franssen laakt Buys en steunt Siemons

Wijdemeren, 1 oktober 2004. Tineke Franssen, voorzitter van Dorpsbelangen Loosdrecht, reageerde op het stuk in de Gooi- en Eemlander van vandaag over het feit dat Radio Wijdemeren besloot herhalingen van Wijdemeren Actueel niet uit te zenden.

Reactie

Naar aanleiding van het artikel in de Gooi- en Eemlander over Radio Wijdemeren, Ruud Buijs en wethouder Yvonne Siemons.

Een korte reactie namens het bestuur van Dorpsbelangen Loosdrecht lijkt mij hier wel op z'n plaats.

In het programma van Wijdemeren Actueel liet de heer Buys zich niet alleen zeer kwetsend uit over Yvonne Siemons, maar overigens ook over Ernst Kasteleijn en Jacob van der Meulen.
De kwetsende teksten aan het adres van 'onze Yvonne', in één adem genoemd met het baggerdepot dat Yvonne achter het huis van de heer Buys wil realiseren - pure laster in onze ogen -waren voor mij de directe aanleiding om tijdens het programma een telefonische reactie te geven.

Noch het bestuur, noch de fractie van Dorpsbelangen Loosdrecht heeft enige aanleiding om van Yvonne 'af' te willen. Integendeel!

Dat de heer Buys een persoonlijke kwestie heeft met onze secretaris, Claudia Millenaar, beschouwen wij als een privézaak.

Na afloop van de directe uitzending heb ik nogmaals contact opgenomen met Radio Wijdemeren. Ik heb in dat gesprek Bob Paulich gezegd dat Radio Wijdemeren niet meer op mijn jaarlijkse, persoonlijke donatie hoeft te rekenen, zolang er mensen van het niveau van de heer Buys aan meewerken. Immers, door een organisatie financieel te steunen, verklaar je je achter die organisatie en haar medewerkers te stellen. Dat kan dus niet meer!

Vandaar waarschijnlijk het misverstand over het intrekken van de subsidie. En daar ga ik niet over. Trouwens ook Yvonne Siemons niet.

Maar dat krijg je er dus van als mensen die de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt, de krant bellen. Ik vind dat geen niveau.

Met vriendelijke groet,
Tineke Franssen


. RegenWindstil16º Naar volgende bericht