Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Overlast door Bloemenman

Kortenhoef, 19 november 2004. Bloemenman Nico Hoveling uit Kortenhoef haalt in één week tijd twee keer prominent het nieuws. Vorige week protesteerde hij tegen de boete die zijn grootmoeder opgelegd kreeg door de GAD. Vandaag staat in de G&E dat zijn bloemenhandel aan de Kortenhoefsedijk van de gemeente gestaakt moet worden en de gebouwtjes gesloopt.

In het artikel wordt gesproken over de "illegale" gebouwtjes rond de woning van Hoveling aan de Kortenhoefsedijk. Het blijkt dat de buren van de familie Hoveling, volgens buurtbewoner Jos Blom, de overlast van de bloemenhandel regelmatig hebben aangekaart bij de gemeente en bij de politie. Die overlast bestaat uit de bouwsels, een gevaarlijk geparkeerde vrachtauto, 's nachts blaffende honden, lawaai door laden en lossen tijdens de avonduren en een versperde doorgang over een gemeenschappelijk pad.

Hoveling zelf wil er niet teveel over kwijt, op advies van zijn advocaat, zolang het geschil met de gemeente loopt. Hij hoopt dat de goede naam van zijn bedrijf niet wordt aangetast en verklaart veel steunbetuigingen van andere buurtbewoners en van mensen buiten Kortenhoef te ontvangen.

De gemeente reageert niet om escalatie van de situatie te voorkomen.

Ook in de reactie van de GAD op het artikel over de boete kwam de bloemenhandel op de Kortenhoefsedijk zijdelings ter sprake. milieugedelegeerde Frans Kolk sprak van afval in de groenbak, dat afkomstig was van een bloemenhandel in een "illegale schuur".


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktSneeuwRegenHarde wind Naar volgende bericht