Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Groen en Grijs. Gemengd of niet?

Kortenhoef, 13 november 2004. Gisteren zei wethouder Bert Nagel dat "de burger bedonderd wordt" omdat het groene en grijze afval door de GAD bij elkaar gevoegd wordt. "Nonsens" :verklaart milieugedelegeerde Frans Kolk. "Het is een sprookje dat groen en grijs bij elkaar gedaan wordt."

Wie spreekt de waarheid? Dat is de vraag die zich opdringt. De milieugedelegeerde of de wethouder?

Aanleiding voor de reactie van de heer Kolk is het artikel dat gisteren in de G&E stond over de arme mevrouw Booij uit Kortenhoef die een boete van € 65 van de GAD kreeg omdat zij kartonsnippers in de groenbak zou hebben gedaan. De kritiek uit Kortenhoef op de GAD vindt hij onterecht.

Frans Kolk verklaart dat de zaak totaal anders in elkaar zit. De zoon van mevrouw Booij had volgens hem voor de derde keer de groenbak gevuld met plastic folie, bloempotjes, karton en cd-hoesjes. Dat afval was afgedekt met een laag bloemenafval van de bloemenhandel die hij runt vanuit een illegale schuur aan de Kortenhoefsedijk. Kolk heeft contact met de zoon gehad, maar toen dat niet hielp is de boete uitgedeeld.

Kolk stelt dat het GFT afval uit Wijdemeren wel degelijk apart naar Wijster gaat om te worden gecomposteerd of verbrand. Het niet gescheiden ophalen en verwerken is volgens hem duurder. Hij geeft toe dat de argumenten voor gescheiden afvalverwerking achterhaald zijn (vindt ook het Ministerie).


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht