... ...

Rik Jungmann

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Vlaggen voor de EU

Wijdemeren, 3 mei 2004. In een poging om de populariteit van de EU ietsje op te vijzelen en een sprankje enthousiasme voor de Europese verkiezingen op 10 juni bij ons allen op te wekken, gaat de raad van Wijdemeren op 3 juni de EU vlag hijsen bij het gemeentehuis.

Waar koop je trouwens zo'n vlag? Bij de bouwmarkten heb ik ze nog niet in de aanbieding gezien. Kennelijk verwachten die er geen grote omzetten mee te kunnen halen. En dat ondanks de wervende leuze "Europa...., best wel belangrijk...", die het kabinet heeft bedacht.
Heeft u zich trouwens ook gerealiseerd dat er afgelopen zaterdag een enorm overschot-stuwmeer aan ladders in de EU moet zijn ontstaan. Alle glazenwassers in die tien Oost-Europese landen mogen van Brussel niet meer op een ladder de ramen lappen. Net als hier. Dus als u nog een ladder nodig heeft, sla uw slag. red.

persbericht

Raad Wijdemeren hijst Europese vlag op 3 juni

De 19 leden van de gemeenteraad van Wijdemeren en burgemeester Bijl hijsen op 3 juni a.s., voorafgaand aan de raadsvergadering, gezamenlijk de Europese vlag. Met deze symbolische actie wil de gemeenteraad de aandacht vestigen op het belang van de Europese verkiezingen en de inwoners oproepen op 10 juni a.s. te gaan stemmen.

Het jaar 2004 is voor Europa belangrijk. Zo is de Europese Unie afgelopen weekend uitgebreid met tien nieuwe landen. Naast de verkiezingen op 10 juni a.s. voor het Europees Parlement is Nederland vanaf juli tot eind 2004 voorzitter van de Europese Unie. Wellicht dat er dit jaar ook nog een akkoord wordt bereikt over een nieuwe Europese Grondwet.

Veel gemeenten hijsen op maandag 3 mei de Europese vlag, de eerste werkdag na de uitbreiding van de Europese Unie. Dit naar aanleiding van een oproep van Europarlementariër Maria Martens. Zij heeft in februari gemeenten, provincies en Euregio's opgeroepen de Europese vlag permanent uit te hangen en wel vanaf 9.00 uur. De gemeente Wijdemeren kiest ervoor de vlag een week voor de Europese Verkiezingen te hijsen. Met deze symbolische actie hoopt de raad het Europees bewustzijn bij de inwoners te kunnen bevorderen en de Europese verkiezingen iets dichter bij de inwoners te kunnen brengen.

De Europese vlag zal bij het gemeentehuis uithangen tot eind 2004.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind22º Naar volgende bericht