... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant/G&E
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Einde Drie Dorpen Loop?

Kortenhoef, 3 mei 2004. De organisatoren van de Drie Dorpen Loop in Kortenhoef willen er mee stoppen. Dit jaar, de zestiende aflevering, zal het laatste jaar zijn.

...

André Janmaat, de onvermoeibare kracht achter de hardloopwedstrijd, had het ons al laten weten. Vandaag stond het ook in de Gooi met een uitgebreide toelichting door hem.


Moeten deze jonge lopers in het vervolg elders lopen?

De Drie Dorpen Loop is na al die jaren een begrip tot ver buiten Kortenhoef. Op Hemelvaartsdag komen de lopers van heinde en verre om 3, 7, 12 of 21 kilometer hard te lopen. In de krant geeft André twee redenen waarom het loopevenement mogelijk moet stoppen na komende Hemelvaartsdag, 20 mei. Het is moeilijk geworden om sponsors te vinden, mogelijk door de slechte economie. Ook denkt hij dat het feit dat er geen grote bedrijven in voormalig 's-Graveland zitten een rol kan spelen. En omdat het financieel al moeilijk is om de Drie Dorpen Loop rond te krijgen is de fut bij het bestuur en de organisatie er ook een beetje uit. Ieder jaar weer alle vergunningen rond krijgen en de organisatie van de loop optuigen valt dan ook zwaarder. Als er een nieuw bestuur gevormd zou worden, dan wil André Janmaat graag nog in dat bestuur een rol spelen.

André Janmaat laat weten dat het verhogen van de inschrijfgelden wat hem betreft geen optie is, omdat hij de Loop toegankelijk wil houden voor iedereen.

Het is duidelijk. Als u vindt dat de Drie Dorpen Loop behouden moet worden, dan kunt u twee dingen doen. U kunt de Loop gaan steunen als sponsor, met circa vijfhonderd lopers toch best interessant uit PR oogpunt. Of u kunt zich melden bij het bestuur om zitting te nemen in een nieuw bestuur en zo uw steentje bij te dragen. U kunt ze bereiken via driedorpenloop@kortenhoef.nl.

Natuurlijk wilt u mee lopen met deze "laatste" Drie Dorpen Loop op 20 mei. Geeft u zich dus op via de website van de Drie Dorpen Loop, al is het maar voor de 3 kilometer. (Het is altijd mooi weer!).


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind22º Naar volgende bericht