... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Nw. Oudergaard in 2005?

Kortenhoef, 26 januari 2004. Eind 2005 denkt zorgcentrum Oudergaard in Kortenhoef te beschikken over een volledig nieuw gebouwd woonzorgcomplex op de huidige plek. De vergunningen zijn aangevraagd.

In de Gooi van afgelopen zaterdag stond een groot artikel van Simone Stevens over de nieuwbouw van Oudergaard met een grote foto van de maquette. Daarop is te zien dat het hoofdgebouw vier bouwlagen hoog wordt en het hoge gebouw aan de kant van De Kwakel nog steeds zes verdiepingen telt. In het artikel zegt directeur Yberst van der Kraats van Oudergaard dat de vergunningen zijn aangevraagd en het nu dus wachten is op toestemming van gemeente en provincie.

Tegen het gebouw met zes etages kwam vorig jaar in februari groot protest van de buurt. De politiek sloot zich toen bij die kritiek aan. Het hoofdgebouw is nu verder van de Parklaan geprojecteerd, waardoor de huidige waterpartij blijft bestaan.

Volgens de huidige plannen wordt het complete gebouw van Oudergaard gesloopt, waarna de nieuwbouw op hetzelfde terrein zal beginnen. De 98 bewoners worden tijdelijk ondergebracht in verplaatsbare cabines op het terrein van Brugchelen aan het Noordereinde naast het oude gemeentehuis. Op 1 januari 2006 moet Brugchelen in principe ontruimd zijn, want per die datum is het gebouw eigendom van de gemeente.

In het nieuwe Oudergaard komen 80 zorgflats, 24 verpleegunits, 38 inleunwoningen en 6 tot 8 sherpa-woningen (?). Ook komt er in het nieuwe gebouw een dienstencentrum met huisartsen, fysiotherapie en een vroedvrouw. (Heel nuttig nu die Italiaanse cowboy-arts vrouwen van zestig en ouder nog kinderen laat krijgen. red.)


Impressie van een jaar geleden (oude plannen).
Het hele complex lijkt nu wat verschoven te zijn naar de Kwakel (links)
om rechts de waterpartij aan de Parklaan te kunnen behouden.

Als wij de foto in de krant vergelijken met de impressiefoto die wij een jaar geleden maakten, dan valt op dat er op het oog niet zo heel veel veranderd lijkt te zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktWindstil Naar volgende bericht