... ...

Rik Jungmann

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

UTS - 's-Graveland 0 - 1

's-Graveland, 26 januari 2004. De SV 's-Graveland won met één doelpunt van het Utrechtse UTS.

Ingezonden bericht

...

UTS – ’s-Graveland 0-1
30. Johnny Hendriks 0-1. Toeschouwers 75. Scheidsrechter van Breukelen.

´s-Graveland heeft weliswaar een moeizame, maar wel een heel belangrijke zege behaald. Door de uiteindelijke minimale winst op het net onder de blauwwitten staande UTS heeft het zichzelf een goede dienst bewezen.
Overigens begon ´s-Graveland gehandicapt aan dit belangrijke duel. Keeper Figge en speler Jongsma moesten zich afmelden wegens ziekte. Al gauw was te zien, dat beide ploegen zich bewust waren van hun situatie op de ranglijst. Er werden geen risico`s genomen en het gevolg was dan ook dat het spel zich voornamelijk buiten de strafschopgebieden afspeelde. Het doelpunt viel ook niet uit een directe aanval maar was het gevolg van een attent moment. De laatste man van de Utrechters verdedigde na verkregen balbezit veel te laconiek uit. Aanvoerder Johnny Hendriks onderschepte de inzet en kwam hierdoor alleen voor de keeper. Precies op het juiste moment schoot hij de bal langs de uitkomende UTS-doelman in het doel. Gesterkt door deze voorsprong werden de gastheren nu meer teruggedrongen maar doordat hieruit niet werd gescoord, wat wel mogelijkheden toe waren geweest, bleef de thuisclub in de wedstrijd.

Tweede helft

Met deze kleine voorsprong werd de tweede helft hervat en het was te verwachten dat UTS, mede door haar stand op de ranglijst het ´s-Graveland zeer moeilijk zou maken. Uiteindelijk kwam er toch in die stand geen verandering. `s-Graveland kon dus weliswaar niet meer afstand nemen maar verdiende een pluim voor de discipline die het opbracht om de winst niet uit handen te geven. Daarbij kwam dat spits Marco Nieuwenhuis, behalve zijn goede spel, steeds de defensie van UTS geen kans gaf om ongestoord de aanvallers te zoeken, terwijl invaller keeper Remco Kempers de kansen die wel werden gecreëerd zeer bekwaam te niet deed. Samen met Maarssen weet ´s-Graveland nu drie clubs onder zich.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page BewolktWindstil Naar volgende bericht