Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


IJsclub zaait paniek

Loosdrecht, 8 oktober 2003. Wethouder Yvonne Siemons reageerde op het stuk waarin Jacob van der Meulen voorspelt dat de Loosdrechtse IJsclub mogelijk ter ziele zal gaan. Er klopt niets van de uitspraken van van der Meulen.

Met de reactie van Yvonne Siemons op het bericht van afgelopen woensdag komen de uitspraken van Jacob van der Meulen, de voorzitter van de ijsclub, in een vreemd daglicht te staan.


Wethouder Yvonne Siemons (DBL)

Al lange tijd had de ijsclub een gebouwtje in gebruik. Dat gebouw was eigendom van de gemeente. De ijsclub hoefde er de laatste jaren geen huur meer voor te betalen. Omdat het vermoeden bestond dat onder het gebouw een historische vondst gedaan zou kunnen worden en omdat het gebouw op termijn toch plaats moet maken voor het Situs nieuwbouwplan, werd in prima overleg met de ijsclub besloten om het gebouw af te breken. Die afbraak werd uitgevoerd door de gemeente. De ijsclub schafte een container aan om hun spullen op te slaan. De container werd een klein stukje verderop gezet in afwachting van verdere besluitvorming rond de ijsclub.

Vervolgens ging de Historische Kring Loosdrecht graven en vond op de bewuste plek inderdaad de eerste bewijzen van porseleinfabricage in Nederland.

Het verhaal dat Jacob van der Meulen afgelopen woensdag in het sportkatern van de Gooi- en Eemlander uit zijn mond liet optekenen klopt volgens Yvonne Siemons dan ook van geen kant.

De gemeente is bezig om door middel van een artikel 17 procedure een stuk grond aan de Eerste Plas (aan het eind van de 's-Gravelandse Vaart) een bestemming voor de ijsclub te geven. Die procedure is op zich niet zo ingewikkeld, maar de afdeling van de gemeente die zich met de procedure bezighoudt is onderbemand, waardoor het even duurt. Als dat rond is, dan zal de container naar de nieuwe plek gebracht worden om daar voor minimaal vijf jaar te kunnen blijven staan.

Over de financiŽn en subsidie waarover Jacob van der Meulen in het stuk sprak, was Yvonne Siemons snel klaar. In het verenigingsblad heeft zij gelezen dat de vereniging circa Ä 60.000 in kas heeft en dat de apparatuur volledig afgeschreven is. Er is dus geen enkele reden waarom de club de honderd jaar niet zou halen. Ook is er voldoende geld in kas om een bescheiden feest te kunnen organiseren.

Over subsidie verklaarde de wethouder dat er door het college besloten is om geen subsidie aan natuurijsclubs in Wijdemeren te geven. (Zij kregen dat vroeger ook nooit.) Wel subsidie krijgen de schaatsclubs die met kinderen naar de banen in Utrecht en Amsterdam gaan om daar wekelijks sport te beoefenen, maar dat is een totaal ander verhaal dan de natuurijsclubs.

Het hele verhaal van Jacob van der Meulen in de Gooi- en Eemlander van afgelopen woensdag is dus nergens op gebaseerd aldus de wethouder.

Het was, zoals wij al schreven, "een merkwaardig bericht". Onze oproep om de club uit de brand te helpen stoppen wij ook maar even in de ijskast. red.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 8 graden, koude wind

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...