Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


IJsclub Loosdrecht in gevaar

Loosdrecht, 5 november 2003. De IJsclub De Loosdrechtse Plassen dreigt ten onder te gaan door een tekort aan geld. De club is bijna honderd jaar oud en was de eerste die in 1979 een NK op natuurijs organiseerde.

Het is een wat merkwaardig bericht in de Gooi van vanavond. "Door het afbreken van de loods achter de Ireneschool in Loosdrecht heeft de gemeente Wijdemeren geen onderkomen meer voor de IJLP.": staat er.

Waarom merkwaardig? Omdat op 26 augustus bekend werd dat de IJsclub haar verenigingsgebouw bereidwillig had afgebroken om archeologen de kans te geven Loosdrechts porselein op te graven op die zelfde plek. En nu?

Jacob van der Meulen, de voorzitter van de IJsclub, is niet optimistisch over de afloop, omdat de gemeente de subsidiekraan aan sportverenigingen bijna heeft dichtgedraaid. Uit eigen middelen kan de club geen onderkomen betalen, omdat de inkomsten de afgelopen jaren laag waren als gevolg van de zachte winters.

De Ronde van Loosdrecht is een klassieker die niet mag ontbreken tijdens een schaatsseizoen. Toch dreigt dat nu te gaan gebeuren, omdat er naar porselein is gegraven. Dat kan en mag niet gebeuren vinden wij. Honderd jaar en dan zo maar weg? Kom op Loosdrechters en gemeente, help de club uit de brand. red.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...