Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: NieuwsSter/Wie Wat Waar/Brug


WWW over Krakeelakker

Kortenhoef, 30 juli 2003. In de Wie Wat Waar van deze week gaat Jaap van Waveren in drie zeer uitgebreide artikelen diep in op de uitspraak van de Raad van State inzake woonschepenhaven De Krakeelakker.

Jaap van Waveren schreef drie zeer uitgebreide artikelen in de Wie Wat Waar van deze week over de Krakeelakker. Hij vroeg de lokale politiek om reacties op de uitspraak van de RvS, hij schreef een groot artikel over de vragen die Wim van Oudheusden stelde aan Gedeputeerde Staten en hij schreef een halve bladzijde over de procedure die het college nu in samenwerking met ale betrokkenen wil volgen om tot handhaving te komen.

Gevraagd naar hun reacties op de politieke gevolgen van de uitspraak van de RvS houden PvdA, CDA en de fractievoorzitter van Dorpsbelangen hun kruid droog tot het college met voorstellen komt om tot handhaving over te gaan. GroenLinks en D66 waren nog op vakantie en konden niet reageren.

VVD

Wim Lorjé van de VVD daarentegen reageerde zeer uitgebreid op de vragen van van Waveren.  Hij stelt wethouder Co de Kloet (DB, Financiën) verantwoordelijk voor de ruime interpretatie van het bestemmingsplan. Hij stelt verder dat de VVD het "onacceptabel" vindt dat de protesten van de aanwonenden door het college tot nu toe "als gezeur en dwarsliggerij zijn afgedaan". Hij zegt dat complete sanering van de woonschepenhaven voor de VVD tot een groot sociaal en maatschappelijk probleem leidt, dat niet acceptabel is. Over raadslid Henk de Kloet (mede-eigenaar van de Krakeelakker) velt Lorjé een hard oordeel. Zelf zou hij in een dergelijke situatie vanwege de zuiverheid zijn raadslidmaatschap opzeggen, aldus Lorjé. Ook naar het college geeft de VVD een schot voor de boeg. Hij stelt dat de VVD naar het college toe in een debat politieke consequenties zal verbinden aan de problemen die zijn ontstaan.

Dorpsbelangen

Hoewel René Voigt, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, geen reactie wilde geven, doet het bestuur van Dorpsbelangen Loosdrecht dat wel. De reactie is door van Waveren integraal in het artikel opgenomen. In een letterlijk citaat daarin zegt het bestuur wel te willen reageren, omdat Voigt niet wil reageren.

In haar reactie zegt het bestuur niet inhoudelijk op de kwestie te willen reageren, omdat de kwestie nu door het college behandeld wordt. Opmerkelijk is wel dat het bestuur in een passage van haar reactie spreekt over het feit of een wethouder al dan niet kan blijven zitten, waarmee die kwestie impliciet aan de orde wordt gesteld. Hetzelfde geldt voor de passage waarin het bestuur van Dorpsbelangen Loosdrecht opmerkt dat wethouders en raadsleden de eer aan zich zelf kunnen houden en de koninklijke weg kiezen. Ook hiermee geeft het bestuur een schot voor de boeg. In de reactie eindigt Dorpsbelangen Loosdrecht met het uitspreken van de hoop dat de belangen van de bewoners van de woonschepen zwaar zullen wegen in het hele proces.

De eerste gelegenheid waarin de kwestie in het openbaar aan de orde kan komen zijn de commissievergaderingen Ruimte & Economie op 13 augustus of Middelen & Bestuur op 14 augustus. Het onderwerp zal waarschijnlijk op de agenda staan van de raadsvergadering van 28 augustus.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Half bewolkt, 25 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...