... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


College werkt aan handhaving.

Kortenhoef, 25 juli 2003. In de Gooi- en Eemlander van gisteren tekende Evert van Tijn uit de mond van burgemeeester Don Bijl de oplossingsrichting van de Krakeelakkerproblemen op, waar het college van B&W naar toe denkt te werken.


Burgemeester Don Bijl

In het artikel gaat burgemeester Don Bijl nader in op de mededelingen die de gemeente gisteren deed in een persbericht. Hij geeft aan dat de uitspraak van de Raad van State duidelijk is en geen ruimte voor interpretatie laat. Het college heeft dan ook nu toch, op basis van de uitspraak van de RvS,  het al in 2001 door de omwonenden ingediende bezwaarschrift gegrond verklaard. Don Bijl denkt dat de voorstellen van de omwonenden de basis zullen vormen voor de oplossing van de problemen.

Dat betekent in ieder geval dat er geen uitbreidingen meer mogen komen van het aantal woonschepen. Don Bijl verwacht dat de situatie bij de Krakeelakker en Maarten Fokke in grote lijnen zal blijven zoals hij nu is, maar dat de inrichting van de Krakeelakker moet worden aangepast om tegemoet te komen aan de wensen van de omwonenden. Zo zal er een ruimte gecreëerd moeten worden tussen de woningen van de families Bakker en Scholten enerzijds en de nabijgelegen woonschepen in de Krakeelakker anderzijds. Ook zal er in de parkeersituatie van de Krakeelakker iets moeten veranderen door de slagboom die toegang geeft tot het terrein te verplaatsen.

Daarnaast moet er op bestuurlijk niveau intensief overlegd worden met de provincie over het toekomstige bestemmingsplan en de inpassing van de woonschepen in dat bestemmingsplan.

De gemeente denkt de oplossing over drie maanden volledig uitgewerkt te hebben.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...