Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Toch weer 2 -1?

Wijdemeren, 28 juli 2003. Bij de prijsuitreiking van het Hilversum Open verscheen wethouder Kreugel van Hilversum om de ceremonie op te luisteren.


Links Martin Verkerk, midden John van Lottum, rechts wethouder Kreugel.


Redactioneel


Wethouder Bert Nagel (CDA)
van sportzaken.

Het Hilversum Open werd gehouden op Sportpark Berestein in 's-Graveland, tegen de gemeentegrens van Hilversum. De Wijdemeerse (en zeker de 's-Gravelandse) toeschouwers hadden verwacht daar wethouder Bert Nagel van sportzaken acte de présence te zien geven namens de gemeente Wijdemeren. Een mooiere gelegenheid om Wijdemeren via radio en tv enige bekendheid te geven was nauwelijks denkbaar. Wijdemeren lijdt, zoals alle nieuw bedachte gemeentenamen, onder het gebrek aan naamsbekendheid.

De verbazing van de 's-Gravelanders was dan ook vrij groot toen de Hilversumse wethouder Kreugel van sportzaken het heilige gravel betrad om namens de gemeente Hilversum mee te doen aan de prijsuitreiking.

Niet alleen dat het gemeentehuis van Wijdemeren in Hilversum staat, nee, het grootste sportevenement van Hilversum wordt op Wijdemeerse grond opgeluisterd door het Hilversumse college van B&W.

Vorige week schreven wij: "Het gemeentehuis van Wijdemeren staat in Hilversum. Dat was de aanleiding voor een enigszins ironisch kaartje van het gemeentebestuur van Hilversum bij de opening van het Wijdemeerse gemeentehuis met daarop "Welkom op ons grondgebied, B&W Hilversum.". Maar nu is het weer 1-1 om in sporttermen te spreken. Het Hilversum Open wordt niet georganiseerd in Hilversum, maar op het grondgebied van Wijdemeren. Vanaf deze plaats heten wij de Hilversummers van harte welkom in mooi Wijdemeren, met die prachtige sportvoorzieningen. :-) red."

Na gisteren is het weer 2 - 1 voor Hilversum. :-)

Toch niet de opmaat tot de volgende herindeling, mogen wij hopen?


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
half bewolkt, 23 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...