Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Plassennet


Pontje gemold

Wijdemeren, 27 februari 2003. Geschrokken van de reddingsactie van drie kinderen, die afgelopen maandag stuurloos ronddreven met het voetgangerspontje nabij hun bezoekerscentrum en hoofdkantoor, heeft Natuurmonumenten een aantal maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. 

Onmiddellijk na het gebeurde werd het pontje aan de ketting gelegd. Toen was het even wachten op de dooi, maar die zette gelukkig al snel in, waardoor het ijs in een mum van tijd verdwenen was. Nu konden de monteurs aan de slag om de mechanische aandrijving van het pontje weer op gang te brengen.


Op de voorgrond de monteurs in Ankeveen, op de achtergrond rechts de steiger van het pontje en links het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, beiden in 's-Graveland.


Het lijkt heel simpel, maar de reparatie van het aandrijfmechanisme van het pontje heeft nogal wat voeten in de aarde. Vandalen hadden de lagers gesloopt.

Toen uw verslaggever van de Wijdemeerse Webkrant (jazeker, hij was weer ter plekke) informeerde waarom het pontje niet eerder gerepareerd was, vertelden de monteurs dat vandalen voor de winter de lagers hadden gemold. Toen waren de slingers nog wel aanwezig; daarna werden ze uit voorzorg maar verwijderd, ook omdat er in de winter toch geen gebruik van het pontje zou worden gemaakt. En omdat men dacht, dat zonder slingers niemand zou proberen met het pontje te gaan varen werden de kettingen, waarmee hij oorspronkelijk vast was gelegd, weer verwijderd...


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...