Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Executie voorkomen

Wijdemeren, 21 februari 2003. Op het nippertje heeft SociŽteit Hollandsche Club in Loosdrecht kunnen voorkomen dat de inboedel van hun club aan de Loosdrechtsedijk bij een gedwongen executieverkoop zou worden geveild.

De advocaat van de vereniging slaagde er woensdag maar ternauwernood in de verkoop door de belastingdienst te laten afblazen. De goederen waren door de politie en de belastingdienst in beslag genomen na een inval op vrijdag 17 januari.


SociŽteit Hollandsche Club aan de 
Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht.

De leden van de sociŽteit zijn van mening dat ze een besloten club hebben, die de wettelijke bovengrens van 454 Euro niet overschrijdt en daarom ook geen bedrijfsmatig karakter heeft. Het betalen van kansspelbelasting zou dan ook niet aan de orde zijn. De belastingdienst is klaarblijkelijk van het tegendeel overtuigd. 

Advocaat Cees Dekker van de sociŽteit vraagt al sinds de inval om teruggave van de in beslag genomen spullen, echter tevergeefs. Ook krijgt hij geen inzage in de stukken waarop de aanklacht is gebaseerd. Het openbaar ministerie wil alleen kwijt, dat de inval te maken heeft met een (mogelijke) overtreding van de Wet op de Kansspelen. Men verwacht in de loop van dit jaar (! red.) meer duidelijkheid te hebben over een eventuele strafrechtelijke vervolging. Wanneer de door de advocaat gevraagde stukken vrijkomen kan men niet zeggen. Advocaat Dekker probeert nu via de rechter om de in beslag genomen spullen terug te krijgen. De zitting hierover van de Amsterdamse rechtbank zal op 13 maart plaatsvinden.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...