Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Inval casino (2)

Wijdemeren, 22 januari 2003. De advocaat van de sociėteit  Hollandsche Club overweegt de bij de inval van afgelopen vrijdag door de politie in beslag genomen goederen via de rechter terug te vorderen. Hij is het er ook niet mee eens dat de club illegaal zou zijn, zo lezen wij in de Gooi van vandaag.

De betrokkenen willen vanwege eerdere bedreigingen niet in de krant. Ze ontkennen een proces-verbaal te hebben gekregen. 

Het heeft hen vooral gestoord, dat de inmiddels vierde inval binnen een kleine anderhalf jaar met zoveel machtsvertoon gepaard ging. "Sinds februari vorig jaar loopt er al een belastingonderzoek en woensdag is er nog telefonisch overleg geweest met de belastingdienst, en dan komen ze als dieven in de nacht om beslag te leggen op alle spullen. Het is in- en intriest. We kregen niets eens de tijd om de deur open te doen. Waren ze al met een stormram binnengekomen. Het leek wel een overval!"

Het 'aanzienlijke' bedrag dat door de politie in beslag zou zijn genomen bedraagt volgens de betrokken echt niet meer dan acht ą negenduizend euro. "Bij 'aanzienlijk' denk je toch meer aan 'tonnen'", vinden zij.

Volgens het bestuur klopt er trouwens helemaal niets van het beeld wat geschapen wordt. "Een kaartclubje voor oudere mensen", zo omschrijven zij de sociėteit.  "Er zit zelfs iemand bij van 86 die al 30 jaar lid is!. Men wil nu aantonen, dat wij geen besloten club zijn, maar wij hanteren een streng deurbeleid en de namen van de bezoekers worden al een paar jaar van dag tot dag in een boek bijgehouden". 


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...