Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Plassennet


Afscheid van Nico

Wijdemeren, 21 februari 2003. Nico Postma "deed" gedurende twee en een half jaar Wijdemeren voor de Gooi- en Eemlander. In een aardige afscheidsbrief kondigt hij aan dat hij wat anders voor de krant gaat doen.


Nico Postma

Nico adresseert de brief "Aan alle vrienden in Wijdemeren" en stuurde die aan de politiek en de media van Wijdemeren. Hij volgde indertijd Martin Vlaanderen op als verslaggever van het, toen nog, nieuws uit de drie gemeenten. Inmiddels heeft hij er twee en een half jaar op zitten als "Wijdemeren Watcher". Hij wenst ons allen veel succes en sterkte met de grote en kleine problemen die Wijdemeren bezighouden. Overmorgen zal Nico te gast zijn in Wijdemeren Actueel op Radio Wijdemeren.


Nico Postma aan het werk in 's-Graveland.

Wij willen Nico van onze kant ook bedanken. Soms tipte hij ons over berichten waarmee hij niets kon doen, soms pikte hij een nieuwtje uit de Wijdemeerse Webkrant op, hetgeen ons groot genoegen verschafte. Het summum op dat gebied was wat ons betreft het bericht van 30 januari 2002 op de voorpagina van de Gooi over kip Lientje van Eerste Kamerlid Elske ter Veld uit Kortenhoef, die aangevallen werd door een havik. Op de pagina stond het bericht naast de State of The Union die door George W. Bush was uitgesproken. Die verklaart daarin dat hij in zal grijpen als de veiligheid van de VS wordt bedreigd. Hoe klein nieuws groot kan zijn!

Nico, bedankt.

Hieronder zijn brief.

Hilversum, 19 februari 2003

Aan alle vrienden in de gemeente Wijdemeren,

Precies twee en een half jaar mocht ik mezelf Wijdemeren watcher noemen, maar zeer binnenkort is dat voorbij. Terwijl jullie fusiegemeente op de rails staat, stort ik me op een nieuw avontuur binnen De Gooi- en Eemlander, want per 1 maart ga ik werken bij de redactie Kunst en Media. Daar ga ik me als verslaggever bezighouden met de dagelijkse pagina's media en kunst en cultuur en de wekelijkse regionale societypagina Circuit. In de nabije toekomst komt daar een nieuwe wekelijkse Uit-bijlage bij.


De besluitenlijstjes, persberichten, commissievergaderingen, dorpsavonden en gemeenteraden laat ik over aan mijn opvolgers, onder wie Simone Stevens en Herman Stuijver. Evenals het Gekrakeel, het gesteiger en geharmoniseer, jullie verkeersproblemen en de verhuizing naar Knorr 1. Vergeet niet de Kortenhoefse schilderijen mee te nemen en er goed op te passen! Nieuwsgierig blijf ik naar de afloop van diverse kwesties zoals de wolkenkrabbers van Oudergaard, het tweede leven van het Bergse postkantoor, de levensbestendigheid van de Ankeveense buurtbus, en de zondvloed in de Horstermeerpolder. Ik kan niet wachten op de reacties op het Plutoplan en de langverwachte eerste steen van de nieuwe Antoniusschool. En over een aantal jaren hoop ik te flaneren over de nieuw te bouwen pier in de Loosdrechtse plassen en daarna een biertje te drinken in het nieuwe Ottenhome of het nieuwe dorpscentrum. Veel sterkte met al deze plannen, om te beginnen met het redden van jullie theekoepel.


Mijn bureau op de stadsredactie is al behoorlijk leeggeruimd en daarin kwam ik naast het Ankeveense volkslied diverse dossiers tegen waaronder oude begrotingen en één van mijn eerste klussen in 's-Graveland in oktober 2000: Kijk op de wijk, waarin tolpoortjes werden geopperd op het Noorder- en Zuidereinde. Helaas, maar Londen had deze week de primeur en was 's-Graveland daarmee te snel af. In dezelfde la vond ik ook prachtige artist impressions van een recreatiestrand aan het Wijde Blik in Kortenhoef. De brochure begint inmiddels te vergelen. Komt er nog wat van?


Ik zal de pijplucht missen van wethouder Ties Hagen, de nuchterheid van Bert Nagel, de parfumlucht rond Yvonne Siemons en de relletjes na scherpe uitspraken van Co de Kloet over soepfabrieken of belastingverhogingen. Ik wens Co veel inspiratie toe bij het bedenken van nog meer van deze one-liners om het gat in zijn begroting te vullen/verhullen. Ik hoop dat burgemeester Bijl alle kikkers in de kruiwagen weet te houden. Tot slot voorspel ik voor Wim Neef een glansrijke loopbaan als hij binnenkort wordt voorgedragen als minister in het kabinet Balkenende 2. Of het wordt verkeer of JP laat Neef het groene hart volbouwen.

Een behouden vaart en tot ziens,

Nico Postma


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Stralend, 4 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...