Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Bollen tegen boktor

Nederhorst den Berg 31 december 2003. Ieder jaar worden er in Nederhorst den Berg duizenden oliebollen gebakken voor een goed doel. Dit jaar dertigduizend om de balken van de klokkentoren van de Willebrordkerk  te kunnen vervangen.

Vorig jaar werd er ook gebakken voor de kerk. Toen was het doel de restauratie van de glas-in-lood ramen. Nu zijn de aangetaste balken van de klokkentoren het doel van de opbrengst van de oliebollen. Simone Stevens van de Gooi ging op bezoek bij de bollenbakkers. Evenals vorig jaar worden er dertigduizend bollen geproduceerd, meer kan gewoon niet met de beschikbare middelen en vrijwilligers.

Er zijn ploegen voor het maken van het beslag, het schillen van de appels en voor het bakken. Er gaan 3500 goudrenetten (12 kisten) in de bollen. Het schillen duurt van half acht tot half één. De bakploeg is zes uur in de weer.

Vanochtend om elf uur werd gestopt met bakken. De verkoop startte vanmorgen om acht uur. Er wordt verwacht dat de bollen in no time uitverkocht zullen zijn. Telefonische bestellingen kunnen geplaatst worden via 0294 254026.


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, 2 graden
Veel rook door vuurwerk :-)

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht