Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron:Dag 2003, hallo 2004

Wijdemeren, 31 december 2003. Het is weer zover. De oliebollen worden gebakken, de champagne koud gezet en op straat klinkt de hele dag vuurwerk.

Oudejaarsdag 2003. Laten we 2003 maar gauw vergeten. Nederland dook in een recessie. Iedereen moest inleveren. Het kabinet bezuinigt zoals er nog nooit bezuinigd is. De oorlog in Irak verdeelde de wereld tot op het bot. De voorspelde vondst van massavernietigingswapens in Irak bleef uit, maar Saddam kwam uit zijn hol en werd in de boeien geslagen.

Het vertrouwen in Europa daalde tot een dieptepunt. De wereld werd grimmiger in plaats van veiliger. Vrede tussen Israel en de Palestijnen is verder weg dan ooit. De natuur liet zich ook van haar meedogenloze kant zien. Veel doden als gevolg van de hitte afgelopen zomer en de afschuwelijke aardbeving in Bam (Iran) enkele dagen geleden. Klein leed in Nederland toen een dijk in Wilnis uitdroogde en wegspoelde.

Wat is van dit alles het mooie?

Dat er een kans bestaat dat het beter wordt!! Laten we daar maar op hopen.

De redactie van de Wijdemeerse Webkrant wil iedereen bedanken die hielp bij het maken van de krant. Allereerst de journalisten van de Gooi- en Eemlander, Simone Stevens, Laura van Zutphen en Ed Brouwer die uiteraad een belangrijke bron zijn voor de verzameling Wijdemeerse nieuwtjes. De gemeente Wijdemeren, die ons voedt met persberichten. Radio Wijdemeren, waarmee vaak samengewerkt wordt. De clubs en verenigingen die ons hun bercihten sturen. De lezers die ons tippen. De lezers die ons een berichtje of een foto sturen.

En last but not least. Wij bedanken u, de lezer van deze krant. U houdt ons op de been! Als u niet regelmatig het resultaat van onze inspanningen bekeek, dan was de lol er snel van af. Hartelijk dank.

Wij wensen iedereen een goed en liefst zelfs beter 2004. Dat u maar gezond mag blijven, genieten van het leven en aardig zijn tegen uw buren, vrienden en familie. Dan komt het wel goed met ons.

Wijdemeerse Webkrant
Rik Jungmann


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht