Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Goudberg over Wijdemeren

Wijdemeren, 30 december 2003. Jan Goudberg, oud-burgemeester van Nederhorst den Berg, wordt vandaag in de Gooi geportretteerd. Over Wijdemeren, zoals het nu functioneert, is hij niet zo te spreken. "Je moet het de tijd geven."


Jan Goudberg

Laura van Zutphen ging op bezoek bij Jan Goudberg. De oud-burgervader vindt dat Wijdemeren een valse start heeft gehad. Een herindeling en de overgang naar het dualisme was eigenlijk te veel van het goede. De schaalgrootte van de nieuwe gemeente maakt dat alles veel formeler gaat en de afstand tot de burger veel groter is, vindt hij.

Hij wijst erop dat er grote cultuurverschillen bestaan tussen de diverse kernen. Hij vindt dat het gemeentebestuur veel meer moet opereren vanuit het algemene Wijdemeerse belang en minder vanuit de deelbelangen van de kernen. Nu wordt dat nog te veel gedaan naar zijn smaak. De Wijdemeerse raadsleden en wethouders verwijt hij niet voldoende te beseffen dat ze zijn gekozen voor Wijdemeren in plaats van voor een bepaalde dorpskern.

De slechte financiŽle situatie van Wijdemeren wijt hij aan langslepende oude 's-Gravelandse en Loosdrechtse kwesties, die veel geld van de begroting opslorpen, waardoor andere dingen niet gedaan kunnen worden. "Daar hadden de 'veroorzakers' van tevoren beter over na moeten denken." :vindt hij.

Jan Goudberg is blij dat hij niet in het grote geheel, dat Wijdemeren is, hoeft te werken. "Gewoon, gezellig met elkaar dingen bereiken." : is zijn credo. Hij sluit af met een oproep aan alle ambtenaren en politici in Wijdemeren om: "hun stinkende best te doen".


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

 

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht