Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Super-de-luxe Zorg

Loosdrecht, 30  december 2003. In de Oranjerie van Landgoed Eikenrode komen vijf super-de-luxe "villavervangende" zorgappartementen. Begin 2005 worden ze opgeleverd.

Simone Stevens schreef gisteren in de Gooi een groot achtergrondartikel over de totstandkoming van dit project. In 2000 kochten Betty en Martien Plasmeyer het landgoed Eikenrode in Loosdrecht. Vanaf dat moment zijn zij bezig geweest om het vervallen landgoed weer bruikbaar te maken en een functie te geven.

In het landgoed zelf is kantoorruimte gemaakt. Ook kan er in het landgoed getrouwd worden. Omdat het gaat om een monument is het niet zo eenvoudig om alle vereiste vergunningen te krijgen. Liefst achttien instanties moesten hun toestemming en/of medewerking toezeggen.

Naast het hoofdgebouw staat er ook een Oranjerie op het terrein van Eikenrode. Deze verkeert in verregaande staat van verval, zoals op de foto in de Gooi te zien is. Dit gebouw wordt gebruikt om er vijf luxe zorgappartementen in te vestigen. Voor een maandhuur van 5000 kan men gebruik maken van een deel van het park, is er garantie op zorg en wordt het gebouw onderhouden.

De verhuur van de appartementen is ondergebracht bij Makelaar BiltStede. Op www.biltstede.nl is de informatie te vinden, alsmede afbeeldingen van hoe het moet worden.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, 5 graden, windstil

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht