Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander 


Steiger en kamerlid

Nederhorst den Berg, 25 april 2003. De steiger van CDA Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp bij zijn huis in Nederhorst den Berg wordt niet door het college van B&W gelegaliseerd.

Dat schreef Ed Brouwer gisteren in de Gooi in een uitgebreid artikel. Maarten Haverkamp heeft achter zijn huis vorig jaar november een steiger aangelegd. Na bezwaren van zijn buren, de familie De Liefde (What is in a name? red.), legde het college de bouw van de steiger stil toen hij al bijna af was. De steiger kwam ook achter het huis van de buren, waardoor zij vonden dat hun privacy geschonden werd.


Ex-raadslid in Wijdemeren
en tweede kamerlid voor
het CDA, Maarten Haverkamp.

Over het aanleggen van de steiger en een al dan niet benodigde vergunning bestaat wat onduidelijkheid. Haverkamp stelt dat hij vooraf aan een ambtenaar gevraagd heeft of er een vergunning nodig was. Deze stelde toen dat dat niet het geval was. Toen de bouw stilgelegd was, omdat bleek dat er toch in strijd met het bestemmingsplan zonder vergunning gebouwd was, heeft Haverkamp direct de vergunning aangevraagd.

Het college van B&W is nu tot de slotsom gekomen dat het de bouwvergunning voor de steiger in deze vorm niet kan afgeven. Dat kan wel als de steiger recht achter het huis van Haverkamp aangelegd wordt en daarmee de privacy van de buren beschermd wordt. Het college doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat de steiger ook in de ogen van de Welstandscommissie geen genade kan vinden. (Hij is niet mooi genoeg...)

De beurt is nu aan Maarten Haverkamp. Deze kan op zijn beurt weer bezwaar maken tegen het besluit van het college.

De ruzie tussen Haverkamp en de buren De Liefde staat niet op zichzelf. Eerder was er al onenigheid over een schutting die Haverkamp aangelegd had en die later verlaagd moest worden nabij de ramen van de schuur van de familie De Liefde.

Zondag is Maarten Haverkamp te horen bij Wijdemeren Actueel van Radio Wijdemeren, waar hij zijn kant van het verhaal belicht.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...