Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Bijl stopt Haverkamp

Nederhorst den Berg, 10 november 2002. Maarten Haverkamp, op 31 oktober afgezwaaid als raadslid en twee maanden geleden aangetreden als tweede kamerlid voor het CDA, heeft een illegale steiger in de Spiegelplas achter zijn nieuwe huis gebouwd. Dat meldt de Gooi afgelopen vrijdag onder de knallende kop:

Bouwstop illegale steiger Kamerlid
Maarten Haverkamp 'ontdaan' door commotie

In het artikel van Ed Brouwer zegt Maarten dat hij te goeder trouw was, maar de verkeerde adviezen kreeg. Hij heeft nog geen boot en wil pas volgend jaar gaan varen. Hij had dus best de gebruikelijke procedure kunnen volgen als dat had gemoeten. Een Loosdrechtse ambtenaar en buren hadden hem desgevraagd verteld dat zij hun steigers ook zonder vergunning hadden gebouwd. Hij ging er dan ook vanuit dat een vergunning niet nodig was.


Maarten Haverkamp
Tweede Kamerlid CDA

Toen afgelopen maandag met de bouw van de negen meter lange steiger werd begonnen trokken de buren direct aan de bel bij de gemeente. Daarop legde burgemeester Don Bijl hem een bouwstop op, op straffe van maximaal zes maanden gevangenisstraf of een boete van € 4.500. Maarten stopte het werk, dat echter al bijna klaar was. Inmiddels heeft hij een bouwaanvraag voor de steiger ingediend.

De zoon van zijn buurman, Herman de Liefde, doet er nog een schepje bovenop. Hij vindt het bedenkelijk dat een Kamerlid van de "normen en waarden" partij, het CDA, nu uitgerekend een illegale steiger bouwt. Sterker nog, Herman zegt dat Maarten Haverkamp ook een illegale houten damwand en een illegaal hardhouten terras aan laat leggen.

Door Ed Brouwer geconfronteerd met de uitspraken van de zoon van de buurman reageert Maarten Haverkamp voorzichtig. Hij dacht dat er geen vergunning nodig was. Inmiddels weet hij wel beter en vindt hij zelf ook dat hij beter een vergunning aan had kunnen vragen.

Maxima heeft hiervoor een ontwapenende term geļntroduceerd in de Nederlandse taal. "Een beetje dom." red.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, af en toe een bui, 7 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...