Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Klacht over B&W n.a.v. Krakeelakker

Kortenhoef, 22 mei 2001.


Nico Postma

Nico Postma schrijft vanavond een groot stuk in het regiokatern van de Gooi- en Eemlander over de continuing story van de jacht/lighaven de Krakeelakker.

Klacht over b en w van 's-Graveland
Bouw in Krakeelakker weer begonnen

De bewoners aan het Dode Eind, die al jaren een conflict hebben met de jachthaven de Krakeelakker van Henk en Bert de Kloet, hebben een nieuw hoofdstuk aan het verhaal toegevoegd. Zij hebben een officiële klacht ingediend over het optreden van het College van B&W. In de klacht verwijten ze het College "bijzonder onbehoorlijk bestuur".

De bewoners vinden dat het College in gebreke blijft en dat het College de hele kwestie op niet-objectieve wijze behandelt. Zo stellen zij in hun klacht dat het College de zaak vooringenomen en onzorgvuldig behandelt. Tevens zou de Gemeente bewust informatie hebben achtergehouden.

De klacht is een unicum. Nooit eerder werd er een klacht ingediend tegen het voltallige College. De Gemeente bedenkt hoe ze met de klacht om zal gaan, omdat er geen procedure voor bestaat.

Wethouder Co de Kloet van Dorpsbelangen noemt de klacht van de bewoners "buitengewoon irritant".

Inmiddels is de Krakeelakker weer begonnen met de bouw. Eerder moest die volgens een uitspraak van de rechter worden stilgelegd omdat er niet uitsluitend woonschepen mochten liggen in een jachthaven. Daarop heeft de Krakeelakker de plannen zodanig aangepast dat er ook gewone boten naast de woonschepen komen. Daarop kreeg de jachthaven zeer snel van de Gemeente de benodigde vergunningen. De buurt maakte bezwaar en startte weer een rechtszaak die vorige week diende. Ditmaal won de Krakeelakker en mocht er weer gebouwd worden.

Co de Kloet is blij met de uitspraak en ziet de klacht als een wilde actie van de bewoners. "Nu ze de zaak verliezen beginnen ze om zich heen te slaan."

Gerard Scholten, woordvoerder van de bewoners, is verbaasd over de nieuwe uitspraak. "Het is een tegenvaller, want er wordt nu weer gewerkt en binnenkort staan we voor een voldongen feit."

Alle juridische procedures lijke de buurt alleen maar verder van huis te heben gebracht. Eerst was er alleen sprake van 22 woonschepen. Nu mogen daar 45 ligplaatsen bij. De Krakeelakker wil eventueel van de ligplaatsen afzien als de buurt het verzet staakt.

Henk de Kloet stoort zich nog het meest aan het feit dat dezelfde ontwikkeling bij buurjachthaven Maarten Fokke ongestoord door gaat, maar dat alleen tegen de Krakeelakker wordt geprocedeerd.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...