... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: part IV

Kortenhoef, 2 mei 2001. De Gooi- en Eemlander brengt vanavond een groot artikel (met foto van de stilliggende bouw) over de Krakeelakker. Dit keer omdat het College van B&W een brief aan de Raad heeft gestuurd waarin het schrijft extern juridisch advies in te willen winnen. (Wij schreven daar al eerder over.)

De omwonenden reageren sceptisch als zij door de krant geconfronteerd worden met het externe advies dat het College vraagt. De buurt vindt dat de gemeente tot nu toe altijd partijdig was en dat de Wethouder (Co de Kloet, Dorpsbelangen) en de ambtenaren uitsluitend oog hadden voor de belangen van de Krakeelakker.

De buurt is blij dat het College erkent dat er een juridisch probleem ligt, maar zij is bang dat de kwestie op de lange baan geschoven wordt.

Vorige week werden nutsvoorzieningen op de Krakeelakker aangelegd, maar de Gemeente trad niet op ondanks protesten uit de buurt. Deze stelde echter dat voor de aanleg van deze voorzieningen geen vergunningen vereist zijn en er dus ook niet opgetreden hoefde te worden.

De omwonenden vinden dat de Gemeente 's-Graveland fouten heeft gemaakt in de procedure. Zo vond de Gemeente dat zij geen vergunningen hoefde uit te geven, omdat de vergunningen van de Provincie voor de woonschepen voldoende zouden zijn. De buurt ziet dat anders en voelt zich door de Rechter in het gelijk gesteld. Zij vindt dat er wel degelijk vergunningen van de Gemeente vereist waren voor de aanleg van de woonschepenhaven. De Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) knijpt volgens de omwonenden ook een oogje toe voor het feit dat de in hun ogen benodigde vergunningen er niet zijn.

Ondanks het feit dat het onafhankelijk juridisch advies er maandag nog niet zal zijn, vergadert de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften toch maandagavond over de kwestie.

De Gemeenteraad is het eens met de stap van het College om juridisch advies te vragen. Douwe van Essen, fractievoorzitter van het CDA, vindt het zeer verstandig omdat belangen hier volgens hem dwars door elkaar lopen. De eigenaar van de Krakeelakker, Henk de Kloet, is Raadslid en de behandelende Wethouder, Co de Kloet, is van dezelfde partij. Hij is aangenaam verrast door de stap van het College om extern advies te vragen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...